Massimo Frascella je novi šef dizjna i glavni odgovorni za vizuru nadolazećih Audi modela

Massimo Frascella je novi šef dizjna i glavni odgovorni za vizuru nadolazećih Audi modela 25
Foto: Audi

Massimo Frascella postaje novi šef dizajna marke Audi, a kao glavni zadatak ima postavljanje novog pravca dizajna za nadolazeće generacije modela

Massimo Frascella je novi šef Audi dizajna. On bi 1. lipnja trebao naslijediti Marca Lichtea, koji će preuzeti novu ulogu unutar grupe. Frascella, bivši student Istituto d`Arte Applicata & Design u Torinu, započeo je svoju karijeru u Stile Bertoneu. Uslijedile su pozicije u Ford Motor Company i Kiji. Od 2011. Frascella (52) je bio na vodećim pozicijama u Jaguar Land Roveru, nedavno kao voditelj dizajna za obje marke.

Massimo Frascella ne skriva oduševljenje. “Pridruživanje Audiju poseban je trenutak za mene. Duboko sam počašćen što preuzimam ulogu glavnog kreativnog direktora i vodim tako talentirani tim u oblikovanju budućnosti brenda do novih visina inovacija i razlikovanja. Vjerujem u emocionalnu moć dizajna da inspirira, povezuje i pokreće promjene, a ja sam ovdje da njegujem i promičem kreativnost kao srce našeg brenda.”

Frascellina zatim otkriva filozofiju kojom se vodi: „Jednostavnost je bit mog pristupa dizajnu. Strastveno volim kreirati dizajne bez suvišnih ukrasa i koji ne slijede samo trendove. Umjesto toga, oslonit ćemo se na bezvremenski i sofisticirani dizajnerski jezik.”

Zajedno s Massimom Frascellom, tvrtka sada postavlja smjer za nadolazeće generacije Audi modela. U nadolazećim godinama, višestruki skokovi u tehnološkim inovacijama bit će odlučno promijenili oblike i funkcije u svim segmentima vozila. Iz tog je razloga Audi nedavno restrukturirao svoj odjel dizajna kako bi odgovarao izravno predsjedniku Upravnog odbora.

Izvršni direktor Audija  Gernot Döllner objasnio je viziju marke: „Dizajn je uvijek bio dio jezgre marke i DNK marke Audi. Zato, posebno tijekom ove faze tehnološke transformacije, ‘Vorsprung durch Technik’ mora biti vidljiv i opipljiv u interijeru i eksterijeru svih nadolazećih serijskih modela. Massimo Frascella će se pobrinuti da Audi vozila utjelovljuju identitet marke kroz nepogrešiv i emotivan dizajnerski jezik. Jasnoća, preciznost i savršene proporcije u središtu su njegove filozofije dizajna – kvalitete koje se besprijekorno uklapaju u imidž marke Audi.”

Prethodnik Marc Lichte vodio je Audi Design od 2014. Rođen 1969. u Arnsberg/Sauerlandu (Njemačka), pridružio se Audiju iz Volkswagen AG, gdje je vodio Studio za vanjski dizajn. Dok je Lichte bio u Audiju, predstavljene su nove generacije serijskih bestselera, kao i prva samostalna serija električnih modela marke – Audi e-tron, e-tron GT i obitelj modela Q4.

“Zajedno sa svojim timom, Marc Lichte je oblikovao evoluciju dizajna marke u doba električne mobilnosti. Zahvaljujemo Marcu što je cijelo desetljeće bio kreativan um i vizionar za lice brenda.” zaključio je Döllner.