Mercedes-Benz E50 AMG (W210) – limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

Mercedes-Benz E50 AMG (W210) - limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

Mercedes-Benz E klasa interne oznake W210 postao je kultni automobil, posebno kada je riječ o jakim benzinskim inačicama. Ovo je priča o tad najsnažnijem modelu E50 AMG…

Mercedes-Benz E klase W210 jedan je od dobro poznatih (i kultnih) proizvoda koji su sišli sa proizvodnih traka u Stuttgartu. Najsnažnija inačica E50 AMG temeljena je na modelu E 420, svoju je premijeru imala prije 25 godina na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu.  Prije 25 godina, vozilo visokih performansi od 255 kW (347 KS) ilustriralo je filozofiju marke da AMG namjerno uspostavlja kao marku sportskog automobila i performansi.

Mercedes-Benz E50 AMG (W210) - limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

Odgovor stručnjaka bio je vrlo pozitivan: “Automobil Revue” iz Švicarske u izdanju 52/1996 potvrdio je da je E 50 AMG imao “ekskluzivnost i neupitno sportski temperament”, poglavito zahvaljujući motoru M 119 V8, oplemenjenom od strane AMG, s 4.973 kubičnih centimetara zapremnine: „Stroj pokreće E-klasu do 100 km / h za 6,0 sekundi, a tu je i sjajna profinjenost koja čini tonove moćne V8 pjesme. “. Konačno, sjevernoamerički magazin “Road & Track” u izdanju iz srpnja 1996. poziva se na legendarni Mercedes-Benz 500 E, jer ga pokreće i 5-litrena verzija M 119: “Ali ako stvarno želite spustiti nogu na papučicu za gas (prilagođena je za graciozno pokretanje, a ne za okretanje glave), duh modela 500 E izranja i transformira limuzinu s četiri vrata u raketu.”

Mercedes-Benz E50 AMG (W210) - limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

E 50 AMG stvoren je u Affalterbachu, a kao baza poslužio je također moćan Mercedes-Benz E 420. Novo vozilo bilo je zvijezda u tad još kratkoj povijesti automobila visokih performansi koje su zajedno razvili Mercedes-Benz i AMG. Prije toga, od 1993. godine, postojao je C 36 AMG u W202 seriji modela C-klase, kao i u W124 modelu serije E 60 AMG limuzina i E 36 AMG model kao kupe i karavan. E 50 AMG već je svojim dizajnom jasno istaknuo svoje posebno mjesto među poslovnim salonima serije modela 210: modificirani prednji kraj ne samo da je smanjio podizanje prednje osovine, već je i prednjim svjetlima za maglu dao dizajn oslonjen na glavne svjetlosne grupe modela W 210. Bočni prag i modificirani stražnji branik s integriranim dvostrukim ispuhom također su doprinijeli optimiziranoj aerodinamici modela.

Inženjeri su primijenili poboljšanje performansi na motoru. To je uključivalo veće komore za izgaranje, proširene ulazne otvore s odgovarajućim ventilima, nove opruge za ulazne i ispušne ventile, redizajnirane ulazne i izlazne bregaste osovine, kao i podešavanje elektroničkog upravljanja motorom od strane AMG-a i Boscha. To je omogućilo povećanje snage motora, dok su istodobno emisije bile manje od polovice dopuštenih ograničenja koja su vrijedila u Europskoj zajednici od 1996. AMG se također posvetio i dotjerivanju dvostrukog ispušnog sustava koji je optimiziran dijelovima iz tadašnje S-klase, a dobio je stražnji lonac s ispušnim cijevima u karakterističnom AMG dizajnu.

Mercedes-Benz E50 AMG (W210) - limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

Sprint od 0 do 100 km / h postizao je za tad respektabilne 6,2 sekunde. Za promjenu stupnja prijenosa brine se petostupanjski automatski mjenjač s elektroničkim sustavom upravljanja. Gotovo je za trećinu lakši od četverostupanjskog automatskog mjenjača u seriji modela E 500 124,a istovremeno je osiguravao fluidnije promjene stupnjeva prijenosa.

Daljnja obilježja E 50 AMG uključuju ASR kontrolu proklizavanja kao standardnu ​​značajku, sportski ovjes AMG s tvrđim amortizerima i ojačanim stabilizatorima, kao i kočioni sustav razvijen posebno za ovo vozilo. Ovaj sustav čine dvoklipne disk-kočnice s pomičnim čeljustima s posebnim ventiliranim diskovima promjera 334 milimetra na prednjoj strani i kočioni sustav preuzet sa serije SL 600 R129 s kočnicama s fiksnom čeljusti i kočnim diskovima promjera 300 milimetara straga.

Proizvedeno je otprilike 2870 primjeraka ovog, sad već kultnog modela E50 AMG, a zanimljivo je kako ovaj model nikada i nije bio namijenjen američkom tržištu. Upravo zbog ove činjenice je u zadnjih 10 godina postao itekako traženim, kolekcionarskim primjerkom ‘preko bare’.

Erfolg LED žarulje
Mercedes-Benz E50 AMG (W210) - limuzina s V8 motorom vrijedna pažnje proizvedena prije 25 godina!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.