Audi RS Q8 u Mansory izdanju, garancija da ćete biti primijećeni

Audi RS Q Mansory

Mansory je oduvijek poznat po svojim napadnim izadnjima, a RS Q8 je pravi primjer te tvrdnje…

Audi karavani i terenci hit su među tunerima. Vidjeli smo kako to izgleda kada ABT, Lumma i mnogi drugi tuneri uzimaju stvari u svoje ruke. Sada je Mansory pokazao svoju verziju RS Q8. Ono što je iznenađujuće je da RS Q8 ne prolazi kroz radikalan, bizaran estetski zaokret. OK, promjene su više nego očite, ali nije odjeven u neke bizarne kombinacije kakve smo viđali na nekim Mansory modelima.

Audi RS Q Mansory

Sve je puno dijelova od karbona, posebno se ističu bočni pragovi te dio stražnjeg branika. Bočni profil vozila otkriva masivne 24-inčne kotače koji broje 295/30 sprijeda te abnormalnih – 355/25 straga.

Audi RS Q Mansory

Interijer je, naravno, dobio karbonske detalje na ručici automatskog mjenjača te na volanu, sve odiše još većim luksuzom premda je i u startu model Q8 izuzetno kvalitetno napravljen.

Audi RS Q Mansory

Ispod poklopca motora krije se 4.0 biturbo benzinski V8 motor koji serijski stiže sa 600 KS i 800 Nm. No, ovdje to nije slučaj; snaga je povećana na 730 KS i vrtoglavih 1000 Nm, što u konačnici znači sprint do ‘stotke’ u svega 3,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi respektabilnih 320 km/h.

Audi RS Q Mansory

Premda Mansory još uvijek nije objavio cijene za ovaj tuning paket, jedno je sigurno, ovakav RS Q8 plijenit će poglede…

foto: Mansory