80-godišnjak kupio novi Porsche i upotpunio nestvarnu kolekciju

Ottocar Porsche Spyder

Ottocar J. je inače umirovljenik, živi klasičan život, uz jednu iznimku…

Austrijanac Ottocar J. je strastveni ljubitelj marke iz okolice Stuttgarta. Njegova opsesija je marka Porsche. Ljubav se dogodila prvi put, kada je kupio žuti 911 E, sad već daleke 1972.

Ottocar Porsche Spyder

Ako je to bila ljubav, kako onda opisati nastavak razvoja ove romanse. Umirovljenik iz Beča, danas ima 80 godina i dalje aktivno skuplja automobile.

Posjeduje garažu o kojoj svi mi možemo samo sanjati, naravno, prepuna je Porsche modela.

Najnoviji eksponat u njegovoj kolekciji je novi Boxster Spyder u Miami plavoj nijansi. To je ujedno 80. po redu njegov Porsche, a po njega je došao u samu tvornicu. Koliko Porsche drži do svojih obožavatelja i kupaca govori i ovaj podatka. Dobio je zeleno svjetlo da uđe u proizvodni pogon i sam postavi amblem marke.

Ottocar Porsche Spyder

Ottocaru to nije prvi dolazak u proizvodne pogone, u Zuffenhausenu je kročio 1977. kad je kupio model 911 Carrera 3.0.

Ovaj nevjerojatno agilni starac danas u kolekciji ima 38 automobila. Na tom popisu, definitivno se najviše ističu modeli poput 917 i ultra rijetkog 910 s osam-cilindarskim motorom. Kolekciju čine i 956, 904, 964, ali i 911 R te 911 Speedster.

Ottocar Porsche Spyder

“Svaki dan mogu voziti različiti Porsche, a vikendom i po dva”, priča 80-godišnji Bečanin i priznaje kako stalno vozi ipak “samo” devet primjeraka. Najčešće vozi model Boxster Spyder, a svog favorita ne želi otkriti.

“Kad imaš 80, ne razmišljaš o prošlosti, već više razmišljaš o budućnosti veseliš se stvarima koje ćeš još doživjeti”.

Nevjerojatno inspirirajući lik, ne razmišlja o prestanku vožnje. Štoviše, najavljuje pohod na Ameriku. Želja mu je odraditi panameričkom cestom u Cayenneu.

Ottocar Porsche Spyder

foto: Porsche