Mercedes-Benz S 600 Guard, limuzina rezervirana za štićene osobe

Mercedes S  Guard

Nakon nedavnog napada na Markovu trgu, ovaj model izazvao je pozornost javnosti, riječ je o blindiranom Mercedes-Benz S 600 Guard izvedbi…

Model koji je naša država kupila za potrebe zasjedanja EU, ponovno se vraća u službu. Mercedes-Benz S 600 Guard pruža svestranu zaštitu do razine klase otpora VR9.

Mercedes S  Guard

S prvoklasnom udobnošću, izvanrednim Airmatic ovjesom, snažnim V12 motorom (530 KS), inteligentnim sustavima za pomoć vozaču, Guard postavlja novi standard u pogledu zaštite osoba.

Sa svojim Guard modelima, Mercedes-Benz ima najširi raspon vozila s posebnom zaštitom.

Svojim sofisticiranim i neprobojnim zaštitnim sustavom, novi S 600 Guard odmah je ispunio sve zahtjeve osobne zaštite mjerodavnih tijela u Njemačkoj i prvo je vozilo koje je sveobuhvatno certificirano za najvišu balističku zaštitu u klasi otpora VR9 (prema BRV 2009, verzija 2).

Mercedes S  Guard

Što se tiče eksplozivnih punjenja, novi S-Guard pokazao je svoje zaštitne sposobnosti ispunjavajući zahtjeve ERV2010, Saveznog ureda za kriminalističku istragu. Inovativni oklop donjeg dijela automobila po prvi puta gotovo u cijelosti pokriva donji dio, podnicu vozila.

Unatoč opsežnim zaštitnim mjerama, S 600 Guard se izvana teško razlikuje od standardnog modela. Njegova vanjska strana ima iste naglašene linije koje sugeriraju snagu i dinamiku, isti upečatljiv dizajn.

Mercedes S  Guard

Zahvaljujući inteligentno integriranom oklopu, verzija Guard zadržava prvoklasni ambijent u interijeru S-klase za svoje putnike i ispunjava najviša očekivanja s obzirom na opaženu kvalitetu.