Zagreb kreće u sanaciju tramvajske pruge, potpisan projekt koji će sanirati štete nastale od potresa

zet tramvaj

Na temelju Poziva “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenim katastrofom (1.izmjena)”, 26. studenoga 2021. godine potpisan je projekt „Sanacija tramvajske infrastrukture oštećene u potresu u gradu Zagrebu“ .

Predmet Poziva bila je obnova infrastrukture na području prijevoza oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba. Cilj Poziva je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama na području prijevoza na razinu prije potresa.

Projekt su potpisali čelnik Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa Grada Zagreb, gospodin Igor Delak i predsjednica Uprave ZET-a, gospođa Ljuba Romčević-Žgela.

Ukupna vrijednost projekta koji se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije iznosi 33.267.482,32 kuna (bez pdv-a), što ujedno predstavlja ukupna bespovratna sredstava koja se dodjeljuju.

Projekt „Sanacija tramvajske infrastrukture oštećene u potresu u gradu Zagrebu“ obuhvaća hitne mjere sanacije tramvajske pruge na 27 lokacija te hitnu sanaciju dvije dionice tramvajske pruge. Također, u projekt je uključena i izrada projektno-tehničke dokumentacije, odnosno pregleda stanja tramvajske infrastrukture i okolnih građevina nakon potresa te izvođenje radova na jednoj dionici tramvajske pruge.

Nakon provedbe hitnih mjera sanacije, tramvajska pruga vraćena je u prvotno stanje, odnosno na razinu prije potresa čime se omogućilo nesmetano odvijanje tramvajskog prometa na području grada Zagreba.

Trajanje provedbe projekta je do 1. svibnja 2022. godine.

Foto: ZET.hr