Bugatti EB110 Super Sport u potrazi za novim vlasnikom, kolekcionarski primjerak sa posebnim interijerom može biti i vaš

Bugatti EB Sale Facebook

Budući da pandemija koronavirusa ne jenjava, kolekcionari zasigurno gledaju oglase u potrazi za novim automobilom. Jedan takav oglas se ovih dana pojavio na društvenim mrežama, a glavni akter priče je Bugatti EB110 Super Sport…

Bugatti EB110 Super Sport jedan je od najkultnijih automobila iz 1990-ih godina, a jedan takav traži novog vlasnika. Riječ je o primjerku iz 1993. koji na satu broji nešto više od 15 tisuća kilometara. No, ključ priče tek slijedi.

Bugatti EB Sale Facebook
(foto: Vladimir Tretyakov Facebook)

Ovaj je EB110 Super Sport jedini na svijetu sa potpuno crvenim interijerom. Upravo bi ta činjenica mogla itekako podići cijenu, budući da je riječ o izuzetno rijetkom primjerku. Prije pet godina ovaj je automobil na aukciji prodan za 713.000 eura, a špekulira se kako bi trenutna cijena vrlo lako mogla premašiti i 1 milijun eura.

n
(foto: Vladimir Tretyakov Facebook)

Podsjećamo, ispod haube ovog kultnog supersportaša nalazi se 3.5 V12 benzinski motor s četiri turbopunjača koji razvija 610 KS te 650 Nm. Super Sport inačicu krasila je karoserija načinjena od karbonskih vlakana, što je u odnosu na standardni EB110 reduciralo masu za 150 kilograma. Pogon je na sva četiri kotača, a prijenos snage vrši se putem ručnog mjenjača.

Nema sumnje, ovo je svakako ulov desetljeća. Kolekcionari, na potezu ste…

https://www.facebook.com/tronavto/posts/1441647936022732