Volkswagen Tiguan eHybrid i službeno stigao u Hrvatsku, sad znamo i cijenu

VW Tiguan eHybrid cijena

Najprodavaniji SUV model sada je dostupan i kao plug-in hibridni model, prvi je put dostupan s izrazito modernim plug-in hibridnim pogonom po cijeni od 307.988 kuna za model Tiguan eHybrid Elegance te 311.410 kuna za model Tiguan eHybrid R-Line…

Elektriziran Tiguan. Litij-ionska baterija učinkovitog Tiguana eHybrid omogućuje prelazak dionica do 50 km (WLTP) na električni pogon bez lokalnih emisija.

Volkswagen je pokrenuo neviđenu ofenzivu električne mobilnosti te trenutačno na tržište donosi brojne nove električne i hibridne modele. Od sada se i najprodavaniji model Tiguan može naručiti kao elektrificirana varijanta u okviru ove ofenzive proizvoda. Električni motor u novom Tiguanu eHybrid1 pobrinut će se da većinu svakodnevnih dionica prijeđete bez lokalnih emisija. Električni doseg ovog modela iznosi do 50 km (WLTP).

VW Tiguan eHybrid cijena

Spoj električnog motora i TSI motora: električni motor podupire TSI motor od 1.4 l u modusu „Hybrid“, djelujući pritom poput dodatnog pojačivača. S obzirom na to da se baterija tijekom usporavanja SUV-a puni putem takozvane rekuperacije, u Tiguanu eHybrid možete se i u modusu „Hybrid“ neko vrijeme opet voziti isključivo na električni pogon, a time i bez lokalnih emisija. Tako je čak i na velikim udaljenostima dostupno dovoljno električne energije za isključivanje ili potporu TSI motora putem dodatne pogonske sile, ovisno o situaciji. U modelu Tiguan eHybrid moguće je manualno aktivirati „GTE-Mode“ – električni motor i TSI motor pritom čine posebno dinamičan spoj. Oba motora zajedno razvijaju maksimalni sistemski okretni moment od 400 Nm.

Električni start: plug-in hibridni pogon razvija sistemsku snagu od 180 kW (245 KS) i programiran je tako da se Tiguan eHybrid može pokrenuti u načinu E-Mode, pod uvjetom da je baterija dovoljno napunjena i da je njezina temperatura iznad -10 °C.

VW Tiguan eHybrid cijena

Prikladan za svakodnevnu upotrebu samo sa strujom. Tiguan eHybrid može prijeći do 50 kilometara u električnom modusu, što je dovoljno za gotovo sve svakodnevne dionice. Pod uvjetom da se dosljedno puni, Tiguan eHybrid mogao bi se upotrebljavati i kao potpuno električni automobil za većinu vožnji tijekom godine. A to je izuzetno jednostavno jer se baterija koja je smještena u podnici vozila ispred stražnje osovine puni isključivo na izmjeničnu struju, i to pomoću uređaja za punjenje priključenog na konvencionalnu kućnu utičnicu s maks. 2,3 kW ili na agregat za punjenje odnosno wallbox snage do 3,6 kW.

„Way to Zero“: plug-in hibridni modeli poput Tiguana eHybrid predstavljaju važne elemente na putu do cilja da do 2050. godine učinimo Volkswagen neutralnim u pogledu emisije CO2

Tiguan eHybrid može se u Hrvatskoj naručiti u dvije linije opreme – Elegance i R-Line. Neke od glavnih značajki eHybrid modela su: „Digital Cockpit“ (digitalni instrumenti sa specifičnim e-prikazima), sustav „Air Care Climatronic“ (3-zonski automatski klima-uređaj) uključujući novu i digitaliziranu jedinicu za rukovanje, višenamjensko kolo upravljača od kože s prekidačima za mijenjanje stupnjeva prijenosa za 6-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG, sustav „ACC“ (automatska regulacija razmaka), sustav „Front Assist“ (potpora kočenja u nuždi), „Lane Assist“ (potpora zadržavanja vozila na voznom traku), pomoć pri parkiranju (sprijeda i straga)…

VW Tiguan eHybrid cijena

Inovativni pogoni za niže emisije CO2: Volkswagen prihvaća Pariški sporazum o klimatskim promjenama s ciljem da do 2050. postane poduzeće neutralno u pogledu emisije CO2. Na tom „putu do nule“ Volkswagen je pokrenuo neviđenu ofenzivu električne mobilnosti. Pritom se će prvi put pred publikom pojaviti brojni novi, inovativni električni i hibridni modeli koji će biti dostupni u više serija.

Prve isporuke Tiguana eHybrid mogu se očekivati već početkom proljeća.

foto: Volkswagen