Volkswagen Polo broji sitno do otkrivanja osvježene verzije

Polo

Dizajn i tehnologije najprodavanijeg modela temeljito su aktualizirane. Prva skica omogućuje uvid u dizajn svjetala u prednjem dijelu novog modela…

Polo čini neizostavan sastavni dio gradskog segmenta vozila od 1975. i ubraja se među uspješne modele u svojoj klasi – i to ne samo Njemačkoj već i na brojnim drugim tržištima diljem svijeta. Do danas je prodano oko 18 milijuna primjeraka. S novim Polom marka Volkswagen nastavlja svoju povijest proizvoda dužu od 45 godina, a njegovu virtualnu svjetsku premijeru slavi u četvrtak 22. travnja u 11 sati.

Bilo kao verzija sa stepenastim stražnjim dijelom iz ’70-ih godina, legendarni Polo Coupé G40, trendovski Cross Polo, Polo TGI na zemni plin ili ekstremno sportski Polo GTI – Volkswagen je desetljećima proizvodio revolucionarne, štedljive, sportske i ponekad nekonvencionalne modele Polo. Volkswagen je, baš kao i kod Golfa, postigao gotovo nemoguće u području dizajna: pozicionirao je elegantan, ali bezvremenski dizajniran kompaktni automobil u cjenovno osjetljiv segment kroz sve generacije modela Polo.

Nova verzija modela Polo također nastavlja ovu evoluciju. Skice koje prikazuju nove svjetlosne trake i LED glavna svjetla u prednjoj rešetci omogućuju prvi uvid u optimizirani dizajn ovog modela.

Za sada jedino znamo kako Polo dobiva nove tehnologije, instrumenti postaju sve digitalniji, a zahvaljujući boljem umreženju uvijek ste povezani. Volkswagen očito ne gubi vrijeme…

Foto: Volkswagen