Mercedes EQB, premijerno otkriven i drugi potpuno električni SUV iz Stuttgarta

Mercedes EQB

U Šangaju će EQB imati premijeran nastup, ovo je već peti član iz EQ obitelji…

EQB, najnoviji dodatak u EQ ponudi prvo će se pojaviti u prodaji, u Kini. U Americi će se pojaviti tijekom 2022., dok će europski primjerci izlaziti iz proizvodnog pogona u Kecskemétu, u Mađarskoj.

Kao sedmosjed (neobavezno), novi EQB nudi prostor za velike obitelji. U svojih 4.684 mm duljine nudi veliku količinu prostora i maksimalni kapacitet prtljažnika od 1710 litara, zahvaljujući dugom međuosovinskom razmaku – 2.829 milimetara.

Mercedes EQB

Dok prvi EQA modeli stižu u salone širom svijeta, EQB će prvo voziti kineskim prometnicama. Za azijsko tržište proizvodit će se u Pekingu, a na tržište u Kini dolazi kasnije ove godine. EQB će nuditi domet do 450 km.

Inače, EQB će biti prvo potpuno električno vozilo iz mađarske tvornice u Kecskemétu. Do sada su plug-in hibridni modeli CLA i CLA Shooting Brake izašli s tamošnje proizvodne trake. A-klasa s priključnim hibridnim pogonom također će se ubuduće proizvoditi u Kecskemétu – uz njemački pogon Mercedes-Benza u Rastattu, gdje je izgrađena EQA.

Mercedes EQB

Asortiman EQB uključivat će nekoliko modela s pogonom na prednje kotače i na sve kotače, različitih snaga snage – od kojih će neke premašiti i 200 kW – plus baterije korisnih kapaciteta počevši od 66,5 kWh. U planu je i verzija s velikim dometom.

EQB interpretira Mercedes-EQ identitet, progresivni luksuz na jedan karakterističan način. Sadrži tipičnu Mercedes-EQ masku sa središnjom zvijezdom. Sljedeća prepoznatljiva dizajnerska značajka potpuno električnog svijeta Mercedes-EQ modela je kontinuirana svjetlosna traka sprijeda i straga.

Mercedes EQB
Baš poput GLB modela i EQB je kralj praktičnosti…

Mercedes-Benz jamči da se energija iz obnovljivih izvora energije dovodi u mrežu za punjenje struje, koja se isporučuje putem Mercedes me Charge. Uz Mercedes me Charge kupci mogu puniti na preko 200.000 javnih punionica diljem Europe.

Foto: Daimler