Nissan X-Trail (2022.) – četvrta generacija popularnog SUV modela spremna za tržišni pohod, stiže iduće ljeto!

nissan trail la versione per la cina

Nissan je na auto salonu u Šangaju predstavio novi X-Trail koji u Europu stiže slijedeće godine…

Nissanovu ponudu upečatljivih crossovera sljedeće će ljeto (2022.) zaokružiti posve novi X-Trail koji je svijetu predstavljen danas na Šangajskom salonu automobila. Baš kao i Qashqai, temeljit će se Alijansinoj platformi CMF-C čija iznimno napredna arhitektura omogućuje ugradnju pogona e‑POWER i implementaciju najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji, kao i veću uglađenost te dinamične performanse.

nissan trail la versione per la cina

Posve novi X-Trail četvrta je generacija uspješnih SUV-ova namijenjenih obiteljima. Budući da počiva na načelima kojima prethodne generacije duguju svoj uspjeh, nudit će fleksibilnu i svestranu unutrašnjost za kupce željne pustolovina te najnovije tehnologije. Nova će inačica zadržati sklopivu treću klupu aktualnog modela, idealnu za dijeljenje dragocjenih trenutaka s obitelji i prijateljima izvan kuće, pri čemu će ostati dovoljno kompaktna kako bi se olakšalo parkiranje.

nissan trail la versione per la cina

Posve novi X-Trail bit će dostupan s motorom e-POWER, jedinstvenom inovacijom iz Nissana i ključnom komponentom u strategiji inteligentne mobilnosti. Jedinstveno obilježje sustava e-Power je to da se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja, čime se smanjuje potrošnja i emisije CO2 u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Taj inovativni pogonski sklop idealan je za kupce koji žele iskusiti prednosti elektrificiranog motora, ali nisu spremni za prelazak na potpuno električna vozila.

nissan trail la versione per la cina

Inačica X-Traila s pogonom na sve kotače i dalje će biti logičan izbor za pustolovne obitelji koje će uživati u njezinoj robusnoj svestranosti i naprednom pogonu koji se prilagođava svim uvjetima na cesti ili izvan nje (snijeg, makadam, blato). Kada stigne na tržište u ljeto 2022., novi X-Trail zaokružit će potpuno obnovljenu ponudu upečatljivih Nissanovih crossovera.