Volkswagen Polo (2021.), ‘facelift’ prema receptu Golfa 8

VW Polo  facelift

Volkswagen nakon četiri godine osvježava važan adut u B segmentu vozila. Novi Polo prošao je kroz velike promjene…

Polo je pomalo neočekivano, stigao iz vedra neba u osvježenom izdanju. Ako su vas fotografije natjerale na pomisao, kako je sličan Golfu, niste jedini. Osvježeni gradski adut već je dobio nadimak manjeg brata velike kompaktne uspješnice.

Nijemci su se poprilično poigrali s dizajnom, što je zapravo sve novo?

Već na prvu je vidljivo kako je Polo prošao temeljit tretman ‘facelifta’. Na prednjoj strani dominira branik, a prednja svjetla s LED tehnologijom postaju standardni dio priče. Dok će u doplati biti moguće dobiti i Matrix LED IQ.LIGHT svjetla, koja će biti prepoznatljiva s LED linijom po cijeloj širini vozila. Također, i straga je Polo dobio svjetla koja ‘bacaju’ na ona s Golf 8. Posebno efektni će biti dinamički pokazivači smjera.

VW Polo

Kupci će uz novi Polo dobiti novih osam boja: Ascot siva, Pure White, Reflex Silver, Rauchgrau, Reef Blue, Kings Red i Vibrant Violet. Osim toga, boje karoserije “Kings Red”, “Pure White”, “Reflex Silver” i “Reef Blue” mogu se kombinirati s crnim krovom (“Roof Pack”), za modernu dvobojnu kombinaciju.

Što je novo u interijeru Pola?
Ni Polo nije ostao imun na digitalno doba. Tako će novi vlasnici uživati uz djelomični virtualni kokpit, do infotainment sistem s dodirnim ekranom do 9,2″.

VW Polo

Također, novi Polo će ponuditi i nove sigurnosne dodatke. U doplati tako možete imati IQ.DRIVE Travel Assist tehnologijom, a pomoć pri zadržavanju unutar linija traka sada je dio standardne opreme. Vrijedi istaknuti i niz ostalih funkcija – prilagodljivi tempomat, upozorenje na napuštanje trake, nadzorni sistem Front Assist i kočenje u nuždi u gradu.

Koje pakete opreme možemo očekivati?
Polo će tako biti dostupan u osnovnom Life, te Style, R-Line i GTI. Trendline, Comfortline i Highline paketi polako odlaze u povijest…

Hoće li Polo imati i dalje dizelske motore?

Neće, gotovo je s njima, barem u Polu. Kupci će tako od sada imati četiri benzinska motora u rasponu snage od 80 (1.0 MPI) do 110 KS (1.0 TSI).

Kruna ponude bit će Polo GTI, koji bi se lako mogao pohvaliti snagom od preko 210 KS. Njega očekujte na ljeto…

Kada osvježeni Polo stiže u Hrvatsku i po kojoj cijeni?
Novi Polo trebao bi se pojaviti u domaćim salonima već tijekom ljeta. Cijena ostaje nepoznata, ali vjerujemo kako će doživjeti tek blagi rast…

Foto: Volkswagen