Abarth 500e već osvaja publiku, stigla nagrada za dizajn i tehnologije

Abarth 500e već osvaja publiku, stigla nagrada za dizajn i tehnologije 25
Foto: Abarth

Novi Abarth 500e odabrali su čitatelji njemačkog automobilskog časopisa “auto motor und sport” kao jednog od svojih favorita među inovacijama u automobilskom dizajnu godine.

S osvojenih 65,1 posto glasova, prvom potpuno električnom modelu marke Scorpion uručena je nagrada “Autonis award” u kategoriji “Minicars”. Ova nagrada je daljnja potvrda strasti prema marki Scorpion na njemačkom tržištu, kao što je također pokazano s nekoliko naslova “Najbolji automobil” (Best Car) koje je prestižni časopis dodijelio automobilu Abarth 595/695.

Dodjela nagrada “Autonis” održana je po 18. put. U izdanju za 2023. čitatelji su ocjenjivali dizajn 105 automobila u 11 kategorija, a glasalo je više od 14.500 čitatelja. “Auto motor und sport” jedan je od najboljih automobilskih časopisa u Njemačkoj i izbor njegovih čitatelja predstavlja glavno mjerilo za trendove u automobilskoj industriji – još jedan dokaz važnosti ove nagrade. Proglašen najboljim dizajnerskim izdanjem, novi Abarth 500e savršeno utjelovljuje tri stupa marke: performanse, stil i zvuk.

Performanse – zahvaljujući svojoj električnoj konstrukciji, poboljšanoj raspodjeli težine, trenutačnom okretnom momentu i širem međuosovinskom razmaku, novi 500e više je Abarth nego ikad, nudeći električnu mobilnost pod logotipom Scorpion s autentičnim iskustvom vožnje. Baterija od 42 kWh napaja električni motor snage 113 kW (155 KS), pokrećući automobil s mjesta do 100 km/h za samo 7,0 sekundi.

Stil – Abarth 500e ima odvažan i privlačan dizajn koji je također inspiriran izgledom Scorpiona kako bi se istaknula njegova snaga, lakoća i aerodinamičnost. Dok su proučavali dizajn Abartha 500e, dizajneri automobila Centro Stile pokušali su utkati bit životinje u njegovu unutrašnjost i eksterijer. Izvana, odvažan vanjski izgled također je naglašen sportskim detaljima i karakterističnim oznakama i potpisom Abartha. U unutrašnjosti, sportski ugođaj i stil u potpunosti su naglašeni tamnim ambijentom, umetcima od alcantare na armaturnoj ploči, sportskim sjedalima i kolom upravljača.

Zvuk – Novi Abarth 500e također je jedini “hot hatch” na ovom području koji nudi Sound Generator, koji reproducira legendarni zvuk Abarth motora i donosi sportsku dušu marke na svakodnevnim cestama.