Volvo Cars se priključuje pilotskom projektu razmjene sigurnosnih podataka

Volvo Cars se priključuje pilotskom projektu razmjene sigurnosnih podataka

Volvo Cars udružuje snage s ostalim proizvođačima vozila, pružateljima usluga i zemljama u revolucionarnom paneuropskom pilotskom projektu razmjene podataka iz prometne sigurnosti. Sve je to za krajnji cilj koji je pružanje veće sigurnosti u prometu…

Pilotski projekt koji se provodi pod okriljem javno-privatnoga partnerstva pod nazivom European Data Task Force okuplja vodeće europske proizvođače vozila, pružatelje usluga, a i niz država članica EU. Partneri će putem platformi u oblaku – tehnologije Cloud razmjenjivati anonimne sigurnosne podatke ili usluge koje su utemeljene na podacima iz projekta.

Doprinos tvrtke Volvo Cars pilotskome projektu obuhvaćat će prosljeđivanje podataka u stvarnome vremenu iz vlastite povezane sigurnosne tehnologije, prve u industriji, pod nazivom Hazard Light Alert i Slippery Road Alert.

Proizvođači vozila koji sudjeluju u projektu npr. mogu koristiti podatke kao upozorenje vozačima o potencijalnim okolnim opasnostima na putu, a pružatelji usluga mogu prosljeđivati te podatke putem svojih prometnih servisa uživo, odnosno prometnim servisima kojima upravljaju nacionalne uprave za ceste.

Volvo Cars se priključuje pilotskom projektu razmjene sigurnosnih podataka

Tvrtka Volvo Cars već nekoliko godina poziva na otvorenu i recipročnu razmjenu anonimnih sigurnosnih podataka. Godine 2017. njezin predsjednik i generalni direktor Håkan Samuelsson na jednoj je konferenciji Europske komisije u Bruxellesu izjavio kako je razmjena podataka između zemalja i proizvođača vozila prava stvar.

Pilotski projekt koji premašuje granice i brendove na recipročnoj osnovi ima opći cilj unaprjeđenja sigurnosti na cesti za sve. European Data Task Force osnovana je 2017. godine s istim ciljem: vožnju učiniti sigurnijom za sve korisnike cesta, postavljanjem prioriteta na društvene, a ne financijske ciljeve.

 

Erfolg LED žarulje
Volvo Cars se priključuje pilotskom projektu razmjene sigurnosnih podataka

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.