Velika isporuka Star Importa, 42 Mercedes-Benz kamiona idu u ruke Grupa Pivac

Grupa Pivac Kamioni Mercedes Benz

Grupa Pivac je proširila svoj postojeći vozni park za 42 kamiona i 21 poluprikolicu, čime je ukupan kapacitet prijevoza robe povećan za više od 400 tona. 12 Atega 1524L, 28 Actrosa L 1848LS i 2 Actrosa 1848 L LS nRL čine najsuvremenija vozila koja se odlikuje većom učinkovitošću, komforom i pouzdanošću.

Isporučeni model Atego 1524L za distributivni transport ima snagu od 175 kW (238KS) i koju prenosi pomoću Mercedes-Benz Powershift3 automatiziranog mjenjača. Prednja osovina ima kapacitet 6,1t, stražnja hipoidna 11,0t. Vozači će sjediti u klimatiziranoj ClassicSpace S-kabini širine 2,30m, na zračno ovješenom vozačkom sjedalu. Od velike pomoći će im biti FleetBoard Eco Support, virtualni trener vožnje za maksimalnu energetsku učinkovitost.

Velika isporuka Star Importa, 42 Mercedes-Benz kamiona idu u ruke Grupa Pivac 25

Isporučeni tegljač Actros L 1848 LS 4×2 ima snagu od 350kW (476KS) također s Mercedes-Benz Powershift3 automatiziranim mjenjačem. Prednja osovina ima kapacitet 7,5t, a stražnja hipoidna 13,0t. Na ovim dužim relacijama vozači će boraviti u klimatiziranoj GigaSpace L-kabini s unutrašnjom visinom stajanja 2,13m. Uz zračno ovješeno vozačko sjedalo kabina posjeduje dva kreveta od kojih donji s nadmadracom. Uz to, naravno, Multimedia Cockpit i MirrorCam.

Isporučeni model Actros L 1848 LS nRL 4×2 ima snagu od 350kW (476KS) u kombinaciji s Mercedes-Benz Powershift3 automatiziranim mjenjačem. Prednja osovina u ovom modelu ima lagano povećani kapacitet 8,0t dok stražnja hipoidna ostaje na 13,0t. Kabina je ista, GigaSpace L-kabina s unutrašnjom visinom stajanja 2,13m, Multimedia Cockpitom i MirrorCamom. U sva 42 isporučena vozila je ugrađen High Performance Engine Brake.

Velika isporuka Star Importa, 42 Mercedes-Benz kamiona idu u ruke Grupa Pivac 26

“Vlastiti transportni sustav važan je dio tzv. hladnog lanca. Da bi ono što smo proizveli u svakoj od sastavnica Grupe Pivac bilo sigurno dopremljeno do naših maloprodaja, partnerskih trgovačkih lanaca ili do zemalja u koje izvozimo, specijalizirana vozila visoke klase nužna su kako bi očuvali kakvoću proizvoda i zadržali kontrolirane uvjete u svakom segmentu distribucije. Jamčenje visoke kvalitete proizvoda nešto je na čemu inzistiramo i u što stalno ulažemo, a kupci prepoznaju da proizvodi Grupe Pivac zadovoljavaju najviše standarde. Također je važno istaknuti da će nova vozila zahvaljujući svojim naprednim tehničkim karakteristikama uvelike doprinijeti lakšim i još sigurnijim uvjetima rada naših vozača”, rekao je Drago Čotić, voditelj transporta Mesne industrije Braća Pivac.

Nakon primopredaje novih vozila, vozni park premašuje 250 različitih vozila opremljenih i prilagođenih za sve namjene i potrebe Grupe. Vozila je predao Star Importov prodajni savjetnik Ivan Nakić-Alfirević.

Foto: Mercedes-Benz Centar gospodarskih vozila