Toyota Corolla Cross je novi hibridni adut marke u Hrvatskoj, od 267.700 kuna i dobru akciju

Toyota Corolla Cross test voznja

Postoji Corolla za svakoga – na domaće tržište je stigla SUV verzija najprodavanijeg modela na svijetu

Potpuno nova Corolla Cross obiteljski je i praktični SUV model koji će Toyoti omogućiti još snažniju prisutnost u C segmentu vozila na europskom tržištu. Corolla Cross upotpunjuje Toyota SUV obitelj – najveći asortiman SUV modela u Europi. Corolla Cross novi je član obitelji Corolla – najprodavanijeg modela automobila na svijetu, a zajedno s već dobro poznatim hatchback modelom, limuzinom i modelom Touring Sports pokazuje da doista postoji „Corolla za svakoga”.

Toyota Corolla Cross je novi hibridni adut marke u Hrvatskoj, od 267.700 kuna i dobru akciju 25

Model je razvijen primjenom Toyotine filozofije TNGA, izgrađen na već dokazanoj platformi GA-C i pruža sve osnovne kvalitete zbog kojih je Corolla već dugo uspješna na tržištu. Corolla je i dalje najprodavaniji model automobila na svijetu, s više od 50 milijuna prodanih primjeraka na tržištima širom svijeta u razdoblju od 55 godina i s 12 generacija modela.

Dodavanjem modela Corolla Cross Toyota jasno pokazuje svoje ambicije probijanja na iznimno konkurentnom tržištu vozila C segmenta u Europi. Tvrtka ima cilj godišnje prodati 400.000 primjeraka modela i ostvariti tržišni udio od 9% do 2025. godine.

Novi model temelji se na najnovijim saznanjima i razvojnim rješenjima koje je tvrtka Toyota ostvarila u pogledu hibridnih performansi, primjeni digitalnih tehnologija i općenito u pogledu sigurnosnih sustava. T-Mate za model Corolla Cross kombinacija je najnovije generacije sustava Toyota Safety Sense i drugih sustava za pomoć pri vožnji i parkiranju te aktivnu sigurnost koji, osim što vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom, štite sve putnike u vozilu, ali i ostale sudionike u prometu u različitim situacijama.

Toyota Corolla Cross je novi hibridni adut marke u Hrvatskoj, od 267.700 kuna i dobru akciju 26
Foto: Toyota Croatia

Ovo je prvi model opremljen petom generacijom Toyotine hibridne električne tehnologije, koja jamči više snage i manju potrošnju goriva. Pogonski sklop: u ponudi su 1,8 i 2,0-litreni hibridni benzinski motori koji su posebno baždareni za bolju upravljivost europskim uvjetima vožnje, s bliskijom i prirodnijom vezom između načina na koji vozač upotrebljava gas i ubrzanja automobila. Dokazana dinamička kvaliteta platforme GA-C dodatno doprinosi većem uživanju u vožnji.

Verzija s 1,8-litrenim motorom (na početku će biti dostupna samo u Izraelu i Turskoj) isporučuje se isključivo s pogonom na prednje kotače; verzija s 2,0-litrenim motorom može se naručiti s Toyotinim inteligentnim pogonom na sva četiri kotača (AWD-i), koji je dodatno unaprijeđen i ima snažniji (40 KS i 84 Nm) stražnji elektromotor koji se još bolje ponaša u zavojima i prilikom vučenja u stranu na podlogama s niskom razinom prianjanja.

Corolla Cross svidjet će se mladim i rastućim obiteljima koje traže praktično i svestrano vozilo s kojim će se jednostavno moći svakodnevno služiti. Vanjština pršti robusnim Toyota SUV izgledom, dok je unutrašnjost nešto laganija i vrlo prostrana. Zapremnina prtljažnika je velika i pristup prtljažniku je jednostavan.

Toyota Corolla Cross je novi hibridni adut marke u Hrvatskoj, od 267.700 kuna i dobru akciju 27
Toyota Corolla Cross, interijer je dobro poznat…

Na modelu se po prvi put pojavljuje Toyotin novi, potpuno digitalni zaslon od 12,3 inča na ploči s instrumentima s mjeračima (u osnovnoj je opremi za sve verzije), a na kojem vozači mogu personalizirati sadržaj i izgled. Slično vrijedi i za novi Toyota Smart Connect sustav za multimedijalne i zabavne sadržaje s 12,3-inčnim dodirnim zaslonom bržeg odaziva putem kojeg se pristupa povezanim uslugama i koji omogućuje jednostavnu integraciju pametnog telefona, a također je u osnovnoj opremi modela.

Početna cijena modela Corolla Cross je 267.700 kn uz LUNA paket opreme koji također sadrži napredni paket aktivne sigurnosti Toyota Safety Sense.

Povodom predstavljanja Corolle Cross u Hrvatskoj pripremljena je posebna ponuda za mjesečnu ratu od 1.883,63 kn / 250,00 € uz Toyota Easy financiranje. Detalji posebne ponude pogledajte ovdje.