Škoda Enyaq iV okupirala proizvodnu liniju, prve isporuke početkom nove godine

skoda enyaq proizvodnja cijena

Česi planiraju proizvodnju od 350 primjeraka električnih Škoda na dnevnoj razini. Enyaq iV će se tako proizvoditi zajedno uz modele – Octavia i Karoq

Ulaganje od 32 milijuna eura u prenamjenu proizvodne linije u tvornici Mladá Boleslav, konačno je dobilo zeleno svijetlo za novi model. Škoda poduzima veliki korak u provedbi svoje strategije električne električne mobilnosti uz model – Enyaq iV

Serijska proizvodnja Enyaq iV započinje danas u glavnom pogonu Škoda Auto smještenom u gradu Mladá Boleslav. Potpuno električni SUV model prvi je serijski model marke zasnovan na modularnoj platformi za elektrifikaciju (MEB) grupe Volkswagen. U budućnosti će češki proizvođač automobila svakodnevno proizvoditi do 350 jedinica novog SUV modela, zajedno s Octavijom i serijom Karoq na jedinoj proizvodnoj liniji Grupe za vozila koja se temelje na platformi MQB i MEB.

skoda enyaq proizvodnja cijena

Michael Oeljeklaus, član uprave Škoda Auto za proizvodnju i logistiku, naglašava: „Enyaq iV prvi je Škodin model unutar serijske proizvodnje, koji je od početka dizajniran kao potpuno električno vozilo. To znači da naš novi SUV također postavlja potpuno drugačije zahtjeve u proizvodne procese i proizvodne sljedove od modela s motorima s unutrašnjim izgaranjem. To se također odražava u opsežnim mjerama pripreme i prenamjene koje provodimo u našem glavnom pogonu u Mladá Boleslavu od prošlog ljeta. Današnji početak proizvodnje Škoda Enyaq iV, na jedinoj proizvodnoj liniji u grupi za vozila bazirana na MEB i MQB, vrlo je poseban trenutak za cijeli naš tim.”

Marka sa sjedištem u Mladá Boleslavu, uložila je 32 milijuna eura u radove na pretvorbi proizvodnog pogona za modele s MEB i MQB platformi. Proizvođač automobila prilagodio je statiku zgrade i dizajnirao logistički dio kako bi se prilagodila težini potpuno električnih vozila s baterijama i ugrađenim komponentama. Uz to, Škoda je uvela sigurnosne mjere u području rukovanja baterijama, na primjer, instaliranjem termovizijskih kamera. Oni danonoćno prate temperaturu u radionici i aktiviraju alarm ako se otkrije bilo kakvo odstupanje.

foto: Škoda