Audi TTS Competition Plus (2021.), od sad diše uz 320 KS, ovo je prava vozačka poslastica

TTS competition plus

Audi je svoju ponudu za model TTS nadogradio sa Competition Plus paketom opreme, ali i pojačanjem ispod poklopca motora…

Audi nastoji zabaviti i zainteresirati svoje europske kupce još jednim posebnim izdanjem za TT sportski automobil. Tretman Competition Plus cilja na TTS, koji je u osnovi most koji spaja ‘obični’ TT i brutalni TT RS. Od sad će TTS u Coupe i Roadster varijanti disati s više snage, ali i s novim dizajnerskim elementima.

Audi TTS competition plus

Audi TTS iz dobro poznatog 2.0 TFSI turbobenzinskog motora razvija 320 KS i 400 Nm, što mu omogućuje sprint do ‘stotke’ u svega 4,5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi elektronski ograničenih 250 km/h. Naravno, snaga i okretni moment isporučuju se na sva četiri kotača zahvaljujući Quattro pogonu, dok je za prijenos snage zadužen S tronic automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

Audi TTS competition plus

Što se vizualnih dodataka tiče, TTS Competition Plus stiže serijski s LED prednjim svjetlima, zatamnjenim stražnjim staklima, crveno obojenim kočionim čeljustima te s 20-inčnim aluminijskim naplatcima. sa 10 krakova Dostupne su četiri boje karoserije: chronos siva, ledenjak bijela, tango crvena i turbo plava.

Audi TTS competition plus

Interijerom dominira Audijev virtualni kokpit od 12,3 inča, a sjedala dobivaju  Nappa kožu s crvenim ili plavim kontrastnim šavovima pomiješanim sa sivim (Roadster) ili tango crvenim (Coupé) elementima na armaturnoj ploči i u cijeloj kabini.

 

Audi TTS competition plus

Upravljač ima detalje od alkantare, kao i ručica mjenjača. Cijena za TTS Competition Plus u Njemačkoj iznosi 61 tisuću eura.

foto: Audi