Škoda Enyaq Coupe novi je još atraktivniji češki hit na struju, stiže početkom 2022.!

Skoda Enyaq coupe iv

Još agresivniji dizajn, bolja aerodinamika donose poboljšani domet. Otkrivamo što se skriva ispod ove kaamuflažne folije…

Dok je dizajn prednjeg dijela novog automobila identičan električnom SUV -u ENYAQ iV, krov se postupno spušta prema stražnjem dijelu, izazivajući još dinamičniji osjećaj i podsjećajući na sada već legendarnu žutu studiju VISION iV.

“S našim potpuno električnim modelom Enyaq iV, ostavrujemo odlične rezultate na međunarodnim tržištima, što dokazuje kako je vozilo izuzetno dobro prihvaćeno od strane naših kupaca. Već smo dobili više od 40.000 narudžbi, a i medijski je odaziv konstantno pozitivan. Sada nastavljamo s Enyaq Coupe izvedbom. Ova još atraktivnije dizajnirana varijanta našeg e-SUV modela pravi je dizajnerski vrhunac i savršen dodatak našem asortimanu “, kaže Thomas Schäfer, izvršni direktor Škode.

Skoda Enyaq coupe iv
Zahvaljujući suptilno dotjeranim stražnjim dijelovima, dizajneri su uspjeli malo poboljšati aerodinamiku na novom Enyaq Coupe iV, koji se može pohvaliti koeficijentom otpora zraka od Cd 0,247. U praksi, ovo naizgled blago poboljšanje ima pozitivan učinak na domet električnih automobila, koji je s više od 520 kilometara u ciklusu WLTP produžen na 535 kilometara. Panoramski krovni prozor standardno je u ovoj varijanti karoserije. Novi oblik stražnjeg kraja automobila također je promijenio dimenzije: dok međuosovinski razmak (2.765 mm) i širina (1.879 mm) ostaju nepromijenjeni, s duljinom od 4.563 mm Enyaq Coupe iV je 4 mm dulji od ENYAQ iV i milimetar viši (1.617 mm).

Dinamično oblikovan coupé zadržava veliku praktičnost. Zapremina prtljažnika je izdašnih 570 litara. Unutar automobila kupci će moći birati između niza paketa Design Selection koji stvaraju različitu atmosferu prema različitim ukusima. Odabir dizajna potkrovlja moderna je i ugodna opcija, dok se Lodge usredotočuje na održive materijale, poput navlaka za sjedala od 40% djevičanske vune i 60% poliestera napravljenih od 318 recikliranih plastičnih boca. Ove presvlake za sjedala sadrže vunenu brtvu tvrtke Woolmark, koja je jamstvo kvalitete i udobnosti. EcoSuite Design Selection tada sadrži presvlake od kože “konjak”, štavljene na ekološki i održiv način pomoću ekstrakata iz lišća maslinovog drveta.

Skoda Enyaq iv Coupe

Kupci koji kupuju Enyaq Coupe iV moći će birati između tri razine izlazne snage, dvije veličine baterija i pogona na stražnje kotače ili na sve kotače. Osnovni Enyaq Coupe iV 60 nudit će bateriju ukupnog kapaciteta 62 kWh (upotrebljivo 57 kWh) i elektromotor od 132 kW koji pokreće stražnju osovinu. Verzija Enyaq Coupe iV 80 također ima pogon na stražnje kotače, elektromotor snage 150 kW i bateriju kapaciteta 82 kWh (iskoristivo 77 kWh). Ova se verzija može pohvaliti najvećim dosegom od preko 535 kilometara s jednim punjenjem. Vrh asortimana bit će verzija s pogonom na sve kotače ENYAQ COUPÉ iV 80x, koja također koristi bateriju većeg kapaciteta i ima izlaznu snagu od 195 kW.

Premijera modela očekuje se unutar dva mjeseca, a sam dolazak početkom nove godine.

Foto; Škoda