Toyota Yaris Cross i službeno stigla u Hrvatsku, cijena za urbani mali SUV od 139.900 kuna

Toyota Yaris Cross premijera hrvatska cijena vožnja test

Danas se u Zagrebu održalo i službeno predstavljanje Yaris Crossa…

U prekrasnom ambijentu Vintage industrial bara, danas smo upoznali potpuno novi model koji spaja bogato iskustvo japanske marke u proizvodnji malih gradskih automobila te automobila s dizajnom i formom SUV modela. Još od faze početnog koncepta Yaris Cross je razvijan za Europu i prilagođen potrebama europskih kupaca.

Toyota Yaris Cross premijera hrvatska cijena vožnja test

Yaris Cross se odlikuje ključnim osobinama nove generacije Yaris hatchbacka, vozila koji je osvojio nagradu Europski automobil 2021. godine i nagradu Hrvatski automobil 2021. godine. Te ključne osobine su: koncept „malen, ali prostran“ kojim se postiže maksimalna prostranost i praktičnost, četvrta generacija hibridnog električnog pogona, najviši standardi sigurnosti uz drugu generaciju sustava Toyota Safety Sense te istinski užitak vožnje (Fun to Drive).

Ove odlike spojene su s karakteristikama SUV-a, segmenta čiji je Toyota začetnik jer je na tržište prije više od 25 godina lansirala prvog predstavnika – model RAV 4. Yaris Cross se pridružuje i ujedno dopunjuje najveću paletu hibridnih električnih SUV-ova na tržištu, koju nudi upravo Toyota dajući kupcima izvanredan izbor raznih veličina i karakteristika u skladu s njihovim potrebama. U SUV obitelji Toyote, uz urbani Yaris Cross, tu je dizajnerski dragulj, kompaktni C-HR, najpopularniji SUV RAV4 te na samom vrhu ponude – luksuzni Highlander sa sedam sjedala.

Toyota Yaris cross cjenik vožnja dojam test

Početna cijena Yaris Crossa 1,5 l benzinskim motorom je 139.900 kn uz LUNA paket opreme koji također sadrži napredni i bogati sigurnosni i multimedijski paket te klima uređaj.

Yaris Cross 1,5 l hibridno električno vozilo opremljeno je (automatskim) e-CVT mjenjačem, a dostupan je po cijeni već od 164.900 kn za LUNA paket opreme. Uz užitak u vožnji hibridnog električnog vozila, ono donosi i brojne praktične prednosti kao što su mogućnost više od 50% vremena vožnje na struju (bez potrebe za dodatnim dopunjavanjem na utičnicu), zatim 10 godina jamstva na hibridnu bateriju i do 10 godina jamstva uz Toyota Relax paket.

Foto: Toyota Hrvatska