Toyota Yaris Cross i službeno stigla u Hrvatsku, cijena za urbani mali SUV od 139.900 kuna

Danas se u Zagrebu održalo i službeno predstavljanje Yaris Crossa…

U prekrasnom ambijentu Vintage industrial bara, danas smo upoznali potpuno novi model koji spaja bogato iskustvo japanske marke u proizvodnji malih gradskih automobila te automobila s dizajnom i formom SUV modela. Još od faze početnog koncepta Yaris Cross je razvijan za Europu i prilagođen potrebama europskih kupaca.

Yaris Cross se odlikuje ključnim osobinama nove generacije Yaris hatchbacka, vozila koji je osvojio nagradu Europski automobil 2021. godine i nagradu Hrvatski automobil 2021. godine. Te ključne osobine su: koncept „malen, ali prostran“ kojim se postiže maksimalna prostranost i praktičnost, četvrta generacija hibridnog električnog pogona, najviši standardi sigurnosti uz drugu generaciju sustava Toyota Safety Sense te istinski užitak vožnje (Fun to Drive).

Ove odlike spojene su s karakteristikama SUV-a, segmenta čiji je Toyota začetnik jer je na tržište prije više od 25 godina lansirala prvog predstavnika – model RAV 4. Yaris Cross se pridružuje i ujedno dopunjuje najveću paletu hibridnih električnih SUV-ova na tržištu, koju nudi upravo Toyota dajući kupcima izvanredan izbor raznih veličina i karakteristika u skladu s njihovim potrebama. U SUV obitelji Toyote, uz urbani Yaris Cross, tu je dizajnerski dragulj, kompaktni C-HR, najpopularniji SUV RAV4 te na samom vrhu ponude – luksuzni Highlander sa sedam sjedala.

Početna cijena Yaris Crossa 1,5 l benzinskim motorom je 139.900 kn uz LUNA paket opreme koji također sadrži napredni i bogati sigurnosni i multimedijski paket te klima uređaj.

Yaris Cross 1,5 l hibridno električno vozilo opremljeno je (automatskim) e-CVT mjenjačem, a dostupan je po cijeni već od 164.900 kn za LUNA paket opreme. Uz užitak u vožnji hibridnog električnog vozila, ono donosi i brojne praktične prednosti kao što su mogućnost više od 50% vremena vožnje na struju (bez potrebe za dodatnim dopunjavanjem na utičnicu), zatim 10 godina jamstva na hibridnu bateriju i do 10 godina jamstva uz Toyota Relax paket.

Foto: Toyota Hrvatska