Singer predstavlja novo remek djelo, po prvi put Porsche 911 Cabriolet

n

510 KS i vjetar u kosi u totalno cool retro izdanju i više od toga kad sve potpisuje Singer…

Singer Vehicle Design osnovan je 2009. godine kako bi istražio kreativne mogućnosti u klasičnom dizajnu vozila. Kao zadatak su postavili posvećenost strastvenom proučavanju, očuvanju i optimizaciji najcjenjenijih svjetskih vozila visokih performansi kroz moderne tehnike i jedinstvene i svježe perspektive.

Singer predstavlja novo remek djelo, po prvi put Porsche 911 Cabriolet 25

Njihova prva dizajnerska studija bila je pokušaj predstavljanja restauriranog i optimiziranog, klasičnog, zrakom hlađenog Porschea 911 – po našem mišljenju najvažnijeg sportskog automobila na planetu i vrijednog takvog slavljenja i zbog svog statusa i genijalnosti tvrtke koja je proizvela taj model.

Ovo je pravi Porsche 911 Turbo, s 510 KS, twin-turbo šestakom koji sve svoje konje šalje kroz šesterostupanjski ručni mjenjač na stražnje kotače. To je djelo Singer Vehicle Designa, koji je svojim restauracijama doslovno oduševljava. Ali to je također 911 cabrio. Tu se mišljenja prilično razlikuju. To je ujedno i prvi kabriolet koji je proizašao iz Singer Vehicle Designa.

Singer predstavlja novo remek djelo, po prvi put Porsche 911 Cabriolet 26

Ako ste bili obožavatelj Porschea 930 dok ste odrastali, ovo će vas ponovno natjerati da se zaljubite u staru ljubav. Sve je to napravljeno od karbonskih vlakana. Ovaj Singer obojen je u ‘Cadiz Red’ nijansu.

U ovom primjeru, krov od crne tkanine uredno je smješten ispod prtljažnika kako bi otkrio crnu unutrašnjost s crvenim kariranim uzorkom unutar vrata i umetcima na sjedalima. Boja je nadopunjena drvenim ukrasima na armaturnoj ploči i središnjoj konzoli, a tu su i moderne pogodnosti poput bežičnog punjenja telefona za vozača i suvozača.

Riječi su suvišne, detalje na ovom modelu teško je opisati riječima…

Foto: Singer