Dacia Duster proslavila proizvedeni 500.000 primjerak

Dacia Duster proslavila proizvedeni 500.000 primjerak

Slavljenički, jubilarni model je Duster 4×4 Prestige 1.3 TCe od 150 KS u crvenoj Fusion nijansi…

Krajem studenog tvornica automobila Dacia u Mioveniju proslavila je proizvodnju 500 000. primjerka popularnog SUV modela. Radi se o drugoj generaciji legendarnog modela za Rumunjsku i Grupu Renault, koji je lansiran prije dvije godine na Salonu automobila u Frankfurtu.

Sretni kupac 500.000. Dustera stiže iz Francuske.

Svakog dana navedena tvornica proizvede 1400 vozila, od čega 1050 Dustera

Prva generacija modela Duster krenula je u proizvodnju 2010. godine i otad je više od 1,7 milijuna vozila proizvedeno u Mioveniju u Rumunjskoj. Paleta vozila Dacia prodaje se u 44 zemlje, a glavna su izvozna tržišta Francuska, Italija i Španjolska.

„Uspjeh se temelji na kompetentnim, ozbiljnim i odgovornim timovima. To je slučaj i kod marke Dacia. Duster je kultni model marke Dacia proizveden u Mioveniju na kojem rade sve ekipe Grupe Renault u Rumunjskoj i želim im se svima zahvaliti. Moramo i dalje biti podrška jedni drugima, odgovorni i pedantni kako bismo zadržali svoju konkurentnost. Proizvodimo atraktivna, kvalitetna i konkurentna vozila koja naši kupci zaista cijene. Danas gradimo svoju budućnost u jednoj od najvećih tvornica Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi”, rekao je Miguel Oliver-Boquera, izvršni direktor tvornice vozila Dacia.

Dacia Duster

Novi Duster najprodavaniji je SUV na tržištu u Rumunjskoj i drugi najprodavaniji model na francuskom tržištu nakon vozila Logan. U Rumunjskoj je 2018. proglašen automobilom godine, a poznata britanske novine The Sun dodijelile su mu titulu „Vozilo godine s najboljom vrijednošću” na tradicionalnoj gala večeri.

Zaposlenici i kupci polazišna su točka transformacije koju provodi tvornica vozila Dacia. Radi se o modernoj i fleksibilnoj tvornici s automatiziranim proizvodnim procesima. U posljednjih pet desetljeća u tvornici je proizvedeno više od 6,8 milijuna vozila. Proizvedeno je više od 8 različitih modela: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (u izvedbi limuzine, karavana, furgona i kamioneta), Dacia Sandero i Dacia Duster. U istoj toj tvornici proizvode se i karoserije i dijelovi za izradu vozila iz palete Global Access za ostale tvornice Grupe Renault u cijelom svijetu. Svake 54 sekunde proizvede se jedno vozilo, a više od 90% proizvedenih vozila namijenjeno je za izvoz.

Dacia godišnje proizvede 350.000 vozila u Rumunjskoj, čemu je potrebno dodati više od 500.000 motora i više od 500.000 mjenjača, od kojih dio izvozi rumunjski odjel za logistiku i Međunarodna logistička mreža Alijanse (Alliance International Logistics Network, AILN), najveći logistički centar Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.

Erfolg LED žarulje
Dacia Duster proslavila proizvedeni 500.000 primjerak

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.