Renault Scenic E-Tech, nova generacija – potpuna prenamjena!

Renault Scenic E-Tech, nova generacija - potpuna prenamjena! 25
Foto: Renault

Megane je otvorio put i sada je red na modelu Scenic da se ponovno osmisli i preuzme ulogu predvodnika Renault nove generacije električnih vozila.

Potpuno novi električni Scenic E-Tech dizajniran je za obitelji i njihovu potrebu da putuju slobodno i sigurno. I besprijekorno se uklapa u strateški plan Renaulutiona: električan je, najnoviji, prepun korisne i intuitivne tehnologije i dizajniran na održiviji način. To je prvi serijski automobil koji sažima cilj Grupe Renault da postane proizvođač automobila sljedeće generacije koji se zalaže za pravednu tranziciju. Utjelovljuje novu strategiju održivosti Grupe i tri stupa na kojima se strategija oslanja: okoliš, sigurnost i uključivanje.

Renault Scenic E-Tech, nova generacija - potpuna prenamjena! 26
Foto: Renault

Renault već 27 godina piše priču o Scenicu. Rođen je 1996. (pet godina nakon što je istoimeni konceptni automobil predstavljen 1991.) i revolucionirao je tržište postavši prvi kompaktni MPV u europskoj automobilskoj povijesti. Njegov naziv je skraćenica za Safety Concept Embodied in a New Innovative Car. Obitelji, njihove navike putovanja, njihova želja da smanje svoj utjecaj na okoliš i njihove težnje u pogledu sigurnosti razvijale su se tijekom godina, a Scenic se mijenjao u korak s njima – a ponekad i korak ispred njih. Danas ima potpuno električni pogonski sklop i preinačuje automobile C-segmenta za obitelji, pozivajući ih na putovanja zadržavajući svoj pionirski i obiteljski DNK.

Renault Scenic E-Tech, nova generacija - potpuna prenamjena! 27
Foto: Renault

Scenic je uvijek bio dizajniran da bude glavni automobil u kućanstvu, za duga putovanja vikendom i praznicima. To će ostati čak i uz potpuno električni nastup, s WLTP dometom od više od 620 km. To je prvo više održivo dizajnirano električno vozilo i brine o dobrobiti svojih putnika i svijeta oko sebe. Danas je ovdje obiteljski automobil sutrašnjice.

Foto: Renault