Osvježena Toyota Hilux, pick-up ikona stiže početkom 2021. u Hrvatsku

Toyota Hilux

Ovih dana održava se međunarodnoj prezentacija Hiluxa, koja se zbog epidemiološki razloga ipak odvija bez prisustva domaćih novinara…

Osvježeni  HILUX  u Hrvatskoj očekujemo početkom 2021.

Model koji se pojavio 1968., neprestano je dokazivao svoj neuništivi karakter. Kako u životu kupaca, tako u ekspedicijama, ali i na reliju Dakar 2019.

Toyota Hilux

Hilux se može pohvaliti korisnom nosivosti od 1 tone i mogućnosti vuče do 3,5 tone, a tipovi karoserija ostaju dobro poznati – Single Cab, Extra Cab i Double Cab.

Lice novog Hiluxa potpuno je redizajnirano s novom podebljanom i snažnom trodimenzionalnom rešetkom i naglašenim branikom, što značajno naglašava njegovo prisustvo na cesti i snažan stas.

Ovaj upečatljiv novi vanjski stil dodatno je poboljšan dostupnošću novo dizajniranih prednjih i stražnjih LED svjetlosnih snopova i novih 18-inčnih aluminijski. U konfiguratoru će biti tri nove boje karoserije – Emotional Red II, Dark Blue i Oksid Brončana metalik.

Osvježeni interijer dobio je novi 8-inčni zaslon s informacijskim zabavnim sustavom koji zadržava prisustvo tipki, sve kako bi se poboljšala operativnosti u svim uvjetima vožnje. Poboljšani multimedijski sustav odlikuje brži softver i brzu intuitivnost na zaslonu, uz prisustvo Apple CarPlay i Android Auto za integraciju pametnih telefona.

Toyota Hilux  interior mirror link

Ljubitelji glazbe uživat će uz čak 9 zvučnika, čiji je ozvučenje potpisuje JBL Premium Sound System. Što se tiče ostalih terenskih dodataka, trebali uopće govoriti kako je sve to, naravno, u ponudi.

Novi Hilux vozi uz novi pogonski sklop, tu je sad prisutan novi 2.8-litarski dizelaš od 204 KS i 500 Nm. Ovaj novi motor će ubrzati Hilux od 0-100 km/h za samo 10,0 sekundi (2,8 sekundi brže od aktualnog 2,4-litrenog sklopa), istovremeno održavajući prosječnu potrošnju od 7,8 l/100 km.

Usmjeravajući na najzahtjevnije Hilux kupce s ‘dvostrukim životom’ – posao i aktivnosti u slobodno vrijeme, novi 2.8-litarski pogonski sklop bit će dostupan u izvedbama kabine Extra i Double Cab, s izborom ručnih ili 6-stupanjskih automatskih mjenjača koji su spojeni s pogonom na 4 kotača.

foto: Toyota