Porsche ne zna za krizu, u 2021. krenuli s rekordnim brojkama

Porsche Taycan prodaja

Prihod od prodaje narastao je sa 6,0 milijardi eura u kvartalu prethodne godine na aktualnih 7,7 milijardi eura…

Dakle, Porsche u odnosu na isti period prošle godine bilježi porast od 28 posto, dok se povrat od prodaje povećao s 9,5 na 16,2 posto. Ovim postignućima Porsche ostaje jedan od najprofitabilnijih svjetskih proizvođača automobila.

“Započeli smo godinu vrlo dobro i očekujemo da ćemo još jednom postići naš strateški cilj od 15 posto povrata prodaje u fiskalnoj 2021. godini”, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika i član izvršnog odbora zadužen za financije i informatiku u tvrtki Porsche AG. „Postizanje ovih brojki još je veće postignuće jer ulažemo znatno više u odnosu na prošlost u elektrifikaciju, digitalizaciju i općenito na održivost. Naši tromjesečni brojevi pokazuju da smo pozicionirani vrlo dobro – kako u smislu naše cijene i strukture prihoda, tako i u okviru našeg modela.”

Macan je bio najzastupljeniji u pogledu isporuka u prvom tromjesečju 2021.

Porsche je u prva tri mjeseca ove godine isporučio gotovo 72.000 vozila širom svijeta, što je porast od 36 posto na godišnjoj razini. Najpopularniji model bio je Macan s brojkomod 22.458 kupaca. U prvom tromjesečju zabilježena je i velika potražnja za Taycanom, prvim potpuno električnim sportskim automobilom marke Porsche. Isporučen ih je čak 9.072 primjerka, gotovo jednako kao i kultnog 911 (9.133).

Foto: Porsche