Nissan GT-R (MY2024), japanski dragulj dobio novi tretman, najbolji do sad!

NISSAN GT R NISMO Special edition MY

Predstavljen je ‘novi’ GT-R, za japansko tržište, uključujući dva posebna izdanja, Nissan GT-R Premium izdanje T-spec i Nissan GT-R NISMO.

Novi GT-R modelske godine 2024. s isporukama bi trebao krenuti u nadolazeće proljeće, dok je Nismo izvedba rezervirana za ljeto.

Nissan GT-R (MY2024), japanski dragulj dobio novi tretman, najbolji do sad! 25
Foto: Nissan

S idejom za “razvijanjem prema vrhunskom užitku u vožnji” kao konceptom proizvoda, Nissan GT-R nastavlja poboljšavati svoj status vrhunskog sportskog automobila. Novi modeli predstavljaju sljedeću razinu ravnoteže između brzine i kvalitete vožnje. “Ispred novog dizajna rešetke, najsuvremenijih tehnologija i izrade, novi modeli su vrhunac GT-R R35 generacije”, rekao je glavni izvršni direktor Nissana Ashwani Gupta.

Modeli imaju poboljšanu aerodinamiku i profinjenu kvalitetu vožnje. Uz zadržavanje konjskih snaga, buka i vibracije su smanjene, a zvuk je pažljivo podešen kako bi se povećala udobnost u vozilu.

Nissan GT-R (MY2024), japanski dragulj dobio novi tretman, najbolji do sad! 26
Foto: Nissan

T-spec predstavlja GT-R filozofiju vođenja i oblikovanja vremena i inspiriran je riječima trend i povezanosti s asfaltom. GT-R T-spec je stvoren da uvijek bude ispred vremena i da vozi uz odlično prianjanje. Nissan GT-R Premium izdanje T-spec sada je opremljen posebno postavljenim ovjesom i karbonskim disk kočnicama, pružajući užitak glatke vožnje i brzog upravljanja.

Nissan GT-R (MY2024), japanski dragulj dobio novi tretman, najbolji do sad! 27
Foto: Nissan

Nissan GT-R NISMO maksimalno koristi trkaće tehnologije. Poboljšanjem aerodinamičkih performansi, podešavanjem ovjesa i dodavanjem mehaničkog diferencijala s ograničenim proklizavanjem na prednji krajnji pogon, ovo je GT-R s najboljim performansama ikad. Ekskluzivna karbonska stražnja školjkasta sjedala Recaro osvježena su za poboljšanu kvalitetu vožnje, pružajući ujedinjeni osjećaj s automobilom i povećanu udobnost. Nissan GT-R NISMO Special Edition koristi visoko precizne dijelove motora uravnotežene težine, kao što su klipni prstenovi, klipnjače, koljenasto vratilo i prozirno obloženi NISMO-ekskluzivni karbonski poklopac motora.

Nissan GT-R (MY2024), japanski dragulj dobio novi tretman, najbolji do sad! 28
Foto: Nissan
GT-R
Pure
edition
GT-R
Black
edition
GT-R
Premium
edition
GT-R
Premium
edition
T-spec
GT-R
Track
edition
engineered
by NISMO
GT-R
Track
edition
engineered
by NISMO
T-spec
GT-R
NISMO
GT-R
NISMO
Special
edition
Motor VR38DETT, V6 twin-turbo DOHC VR38DETT
(NISMO special tuning),
V6 twin-turbo charged DOHC
Pogon 4WD
Prijenos GR6 dupla spojka
Najveća snaga kW (KS) 419 (570)/6,800 441 (600)/6,800
Najveći moment 637 /3,300-5,800 652 /3,600-5,600
Duljina (mm) 4,710 4,700
Širina (mm) 1,895 1,895
Visina (mm) 1,370 1,370
Međuosovinski razmak (mm) 2,780 2,780

Foto: Nissan