Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 najnoviji je pneumatik koji osigurava bolje prijanjanje u svim uvjetima

Nova guma Vector Seasons Gen  predstavlja sljedecu generaciju guma iz izuzetno uspjesne serije cjelogodisnjih guma Goodyear Vector Seasons

Goodyear je upravo predstavio novi model ‘all season’ gume Vector 4Seasons Gen-3, a posebnost ovog pneumatika je veća izdržljivost kako na mokroj, tako i na suhoj podlozi…

Nova guma Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja sljedeću generaciju guma iz izuzetno uspješne serije cjelogodišnjih guma Goodyear Vector 4Seasons. Njezina prethodnica, guma Vector 4Seasons Gen-2, dobila je naime više nagrada od bilo koje druge marke, a najnovija generacija guma iz spomenute serije omogućuje još veću izdržljivost.

Cjelogodišnje gume jedan su od segmenata u industriji autoguma koji najbrže raste, a vozači pri kupnji cjelogodišnjih guma najviše pozornosti posvećuju ovim stvarima: sigurnosti u svim vremenskim uvjetima, učinkovitom kočenju i prianjanju na mokroj podlozi te odličnom ponašanju pri kočenju na suhoj podlozi.

(foto: Goodyear)

Zahvaljujući Goodyearovoj tehnologiji Snow Grip, guma Vector 4Seasons Gen-3 osigurava bolje prianjanje, a time i bolju upravljivost na snijegu. Brojne lamele u središnjem dijelu gaznog sloja omogućuju gumi da „zagrize“ snijeg, što za pet posto poboljšava njezinu upravljivost na snijegu u usporedbi s gumom prethodne generacije.

Tehnologija Dry Handling osigurava čvrste blokove u središnjem i ramenom dijelu gume koji smanjuju deformaciju kod zahtjevnih manevara. U odnosu na prošlu generaciju gume to znači pet posto bolje značajke kod kočenja na suhoj podlozi.

Ujedno je guma Vector 4Seasons Gen-3 zadržala izvrsnu otpornost na akvaplaning koju je već imala guma prethodne generacije. Za to je zaslužna Goodyearova tehnologija Aqua Control, koja uz upotrebu dubokih i širokih žljebova poboljšava raspršivanje vode.

(foto: Goodyear)

“Naši dizajneri i inženjeri zadali su si zahtjevnu zadaću ─ poboljšati gumu Vector 4Seasons Gen-2, cjelogodišnju gumu koja je dobila više nagrada od bilo koje druge marke”, izjavio je povodom predstavljanja nove gume Mike Rytokoski, potpredsjednik i glavni direktor marketinga za Goodyear Europe, i dodao: “Ponosni smo što smo uz gumu Vector 4Seasons Gen-3 najbolje učinili još boljim.”

Čak 65 novih dimenzija gume Vector 4Seasons Gen-3 postupno će biti uvedeno u 2020. godini, a preostale će slijediti tijekom iduće dvije godine. Novu Goodyearovu cjelogodišnju gumu već su odobrili brojni proizvođači automobila. Predviđeno je da se u drugoj polovici godine guma kao prva oprema počne ugrađivati na vozila kao što su Peugeot 2008 / 3008 te DS3 Crossback i DS7 Crossback, a do kraja godine uslijedit će tvornička ugradnja i na više drugih vozila.