Prvi Bugatti Chiron Super Sport isporučen, prvi i odmah poseban!

bugatti chiron super sport

Od svog prvog otkrivanja u lipnju 2021., nakon intenzivnog, višegodišnjeg programa razvoja i testiranja, najbrži serijski hiper automobil Bugatti sada izlazi iz proizvodnih traka s Molsheim Ateliera…

Jedan od prvih Chiron Super Sports koji će biti isporučeni dobio je poseban tretman od Bugatti programa prilagodbe Sur Mesure. S bojom po narudžbi ‘Vagues de Lumière’, personalizirani primjerak rezultat je bliske suradnje između njenog novog vlasnika i Bugatti tima Sur Mesure. Zamršeni stil ‘Vagues de Lumière’ prava je demonstracija u kojoj mjeri i krajnost želje kupaca mogu biti realizirane.

Prvi Bugatti Chiron Super Sport isporučen, prvi i odmah poseban! 25

Chiron Super Sport je utjelovljenje vrhunske aerodinamičke učinkovitosti. Svaku površinu od karbonskih vlakana proučio je Bugatti tim stručnih dizajnera i inženjera kako bi izvukao bolje performanse, bez kompromisa. Kao takva, silueta produljenog stražnjeg djela Chiron Super Sporta odmah ga izdvaja unutar obitelji Chiron.

Model koji je sposoban bez napora postići brzine do 440 km/h, srce Chiron Super Sporta proizvodi 1.600 KS zahvaljujući temeljito presloženoj verziji poznatog 8,0-litrenog W16 motora. Bugatti inženjeri razvili su i ugradili veće četverostruke turbo punjače, uz poboljšanu pumpu za ulje, glavu cilindra i sklop ventila. Mjenjač i spojka hiper sportskog automobila također su prilagođeni obogaćenom pogonskom sklopu.

Prvi Bugatti Chiron Super Sport isporučen, prvi i odmah poseban! 26

Kako bi potaknuo potpuno samopouzdanje pri maksimalnoj brzini, Bugatti je neumorno radio na šasiji i ovjesu Chiron Super Sporta. Revidirani upravljač i tvrđe opruge osiguravaju potpunu stabilnost pri 440 km/h, radeći u skladu s ponovno podešenim, elektronički kontroliranim podvozjem. Uz pomoć produženog stražnjeg dijela automobila i modificiranog prednjeg kraja, održava se neutralna ravnoteža.

Christophe Piochon, predsjednik Bugatti Automobilesa, komentirao je: „Izuzetno je uzbudljivo svjedočiti kako se prvi primjerci za kupce Chiron Super Sport okupljaju u našem Atelieru. Čuti da se po prvi put pali potpuno novi 8,0-litreni W16 motori, znajući da će uskoro postati središnji dio kolekcija naših kupaca diljem svijeta, osobni je vrhunac. Iskustvo vožnje Chiron Super Sport ne može se usporediti ni s čim drugim što automobilska industrija može ponuditi, a mi se jako veselimo što će naši kupci prijeći mnoge nezaboravne kilometre za volanom.”

Foto: Bugatti