Peugeot Inception Concept, vizija koja najavljuje francuske električne modele s dometom od 800 km!

peugeot inception concept
Foto: Peugeot

S novom službenom porukom koja veliča atraktivan stav, revolucionarni dizajn interijera i nenadmašni osjećaj vožnje, Peugeot Inception Concept najavljuje novu eru i utjelovljuje viziju marke za buduća električna vozila.

Prvi Peugeot Design Manifesto predvođen Matthiasom Hossannom, utjelovljuje veliku promjenu marke kroz lik – Inception Concept.

Peugeot Inception Concept izražava optimističnu viziju s uvjerenjem, spreman za suočavanje s izazovima budućnosti. Nova generacija i-Cockpit i Hypersquare kontrolnim sustavom, revolucionira užitak u vožnji nudeći novi, intuitivni način upravljanja automobilom. Njegov inovativni koncept panoramskog stakla Skyspace pruža nove emocije i senzacije. Putnički prostor donosi više slobode, a inovativna arhitektura nadopunjena je materijalima koji se poigravaju s bojama i odsjajima.

Peugeot Inception Concept otvara nove perspektive s odvažnom arhitekturom, proizašlom iz generacije platformi “BEV-by-design”, i dolazi u izdašnoj veličini, dodatno naglašavajući izvrsnost svojih inovacija.

Ovaj će manifest nadahnuti buduće proizvode marke, od 2025. godine.

Peugeot Inception Concept dizajniran je na jednoj od četiri buduće platforme grupe Stellantis “BEV-by-design”. Dolazak ove nove serije platformi od 2023. dovest će revoluciju u Peugeot-e sutrašnjicu. Posebno stvoreni za elektrifikaciju, nude velike razlike u pogledu arhitekture koju su dizajneri iskoristili kako bi potpuno preoblikovali putnički prostor Peugeot Inception Concept. Stvorili su novo držanje u vožnji i novo iskustvo u vozilu za putnike.

Platforma STLA Large na kojoj se temelji Peugeot Inception Concept dobila je siluetu niske (1,34 m) i učinkovite limuzine, duljine 5,00 m. Ova je veličina namjerno odabrana kako bi se istaknule mnoge inovacije ovog manifesta. Platforma je također dio Peugeot nove službene poruke, koja je i dalje u skladu s DNK-om marke.

Nove “BEV-by-design” izvorne električne platforme također će uvesti tehnološke module koje pokreće umjetna inteligencija: STLA Brain, STLA SmartCockpit i STLA Autodrive.

100% električni Peugeot Inception Concept opremljen je tehnologijom od 800 V. Njegova baterija od 100 kWh omogućuje mu da prijeđe 800 km s jednim punim punjenjem na udaljenosti od Pariza do Marseillea ili Bruxellesa do Berlina. Njegova potrošnja je izvanredna, samo 12,5 kWh na 100 km. Baterija se puni za 30 km dometa u jednoj minuti ili 150 km za pet minuta.

Peugeot Inception Concept može se puniti indukcijom, što pojednostavljuje ovaj korak bez potrebe za kabelom.
Dva kompaktna električna motora, jedan sprijeda, drugi straga, čine Peugeot Inception Concept vozilom s pogonom na sva četiri kotača za izvrsnost potpuno kontrolirane dinamične vožnje. Kombinirana snaga je blizu 680 KS (500 kW). Ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

Izvrsnost tehnologije na obitelji platformi odražava se u Peugeot Inception Concept by Steer-by-Wire. Uklanja se upravljač kakav smo poznavali desetljećima, u korist Hypersquare kontrole gdje su digitalne električne kontrole zamijenile mehaničke veze.

Foto: Peugeot