Honda Jazz na proljeće dobiva redizajn izvedbu i više snage

Honda Jazz

Veliki facelift Jazz uz e:HEV pogonski sklop nudi poboljšane vozne karakteristike i više snage uz zadržavanje visoke razine učinkovitosti, dok Advance Sport paket uvodi ekskluzivne vizualne dodatke i u opremi… 

Novosti u ponudi Jazz e:HEV uključuju osvježenje vanjskog stila, nove alu naplatake i poboljšanje stila interijera.

Osvježeni Jazz također ima revidirani e:HEV hibridni pogonski sklop koji poboljšava vozne karakteristike, dodaje snagu i kapacitet vuče, bez utjecaja na CO2 ili učinkovitost goriva.

Elegance i Advance paketi opreme imaju novi, definiraniji dizajn rešetke kao i tamnija prednja svjetala. Isklesaniji prednji i stražnji branici nadopunjeni su teksturiranim donjim dijelovima kako bi Jazz dobio svrhovitiji izgled. Revidirane boje za dizajn aluminijskih kotača Advancea zaokružuju vanjske promjene za Jazz.

Jazz Crosstar također ima nekoliko revizija eksterijera koje naglašavaju njegov čvršći izgled. Jače definirana rešetka hladnjaka ima naglašeni saćasti dizajn i uparena je s revidiranim odbojnicima, koji imaju srebrne umetke dizajnirane da izgledaju kao zaštita podvozja, i novim, odgovarajućim bočnim pragovima. Revizije zaokružuju nova završna obrada aluminijskih kotača i uvođenje nove vanjske boje: Fjord Mist plava.

Unutra Elegance i Advance paketi opreme imaju izmjene u izboru boja, materijala i završnih obrada, dok unutrašnjost Crosstara ima nove presvlake sjedala, kao i osvježenu tablu s instrumentima, zajedno s novom završnom obradom za armaturi, središnjoj konzoli i minimalistički dvokraki volan.

Dok Advance Sport izvana donosi novu ekskluzivnu boju, Urban Grey, te uključuje jedinstveni završni dizajn prednjeg branika, sportsku rešetkastu rešetku kao i sjajna crna bočna zrcala i jedinstvene 16” aluminijske naplatke.

Iznutra, Advance Sport koristi poboljšanja specifična za razinu opreme koja povećavaju vrhunski sportski dojam najnovijeg Jazz e:HEV. Sjedala su presvučena jedinstvenom kombinacijom presvlaka crnog sintetičkog antilopa i sive sintetičke kože, dok su novi kotač s tri kraka, središnji naslon za ruku i kartice na vratima ukrašeni kontrastnim žutim šavom.

Na testu nas je aktualni Jazz oduševio ugodnim nastupom u vožnji i malom potrošnjom…

Osvježeni Jazz e:HEV zadržava Hondinu osjetljivu i visoko učinkovitu naprednu hibridnu tehnologiju. Najnovija generacija e:HEV pogonskog sklopa sastoji se od dva elektromotora, ekonomičnog benzinskog motora, automatskog mjenjača i tri inteligentna načina vožnje za postizanje visoke razine učinkovitosti i profinjenosti u stvarnom svijetu.

Revizijama svih aspekata e:HEV sustava povećana je učinkovitost, upravljivost i učinak. Električni pogonski motor povećao se za 10 kW (14 KS), čime je njegova ukupna snaga porasla na 90 kW (122 KS). Okretni moment ostaje na 131 Nm. Hondin hibridni sustav s učinkovitom potrošnjom goriva proizvodi emisiju CO2 od 102 g/km, uz Advance Sport stupanj od 105 g/km.

Hondin automatski mjenjač u Jazz e:HEV također je revidiran kako bi poboljšao glatkoću i upravljivost kako bi pružio zanimljivije iskustvo vožnje. Crosstar, Elegance i Advance imaju novi koncept odziva na ubrzanje za povećanje osjetilnog osjećaja ubrzanja. Kako bi se Advance Sport dodatno razlikovao od ostatka asortimana, mapa papučice gasa je revidirana kako bi pružila veću snagu vožnje i poboljšala karakteristike odziva. Osim toga, revidirana je linearna kontrola prijenosa kako bi benzinski motor dobio novu, višu točku prijenosa od 6.300 o/min.

Nakon povratnih informacija kupaca, Jazz e:HEV postao je još svestranijim. Svi modeli mogu vući 500 kg, s malim prikolicama ili nosačima za bicikle.

Osvježeni Jazz zadržava vodeće razine unutrašnjeg prostora u klasi koje su se pokazale kao zaštitni znak prethodnih generacija. Ključ za povećanje prostora u kabini je pozicioniranje spremnika goriva u sredini šasije ispod prednjih sjedala, što je jedinstveno u ovoj klasi.

To omogućuje Jazzu da zadrži iznimno svestrana stražnja Magic sjedala koja nude fleksibilnost sjedala “preklapanje ravno” ili “preklapanje prema gore”, ovisno o potrebnom prtljažnom prostoru.

Prodaja nove Honde Jazz i Jazz Crosstar za europska tržišta trebala bi započeti početkom 2023. godine.

Foto: Honda