Novi Nissan Juke domaćoj publici već predstavljen, nepoznanica je samo cijena

Novi Nissan Juke domaćoj publici već predstavljen, nepoznanica je samo cijena

Punih devet godina čekali smo na nasljednika prve generacije i pionira klase uopće…

Konačno je stigao. Svi posjetitelji City Centar One West, na zagrebačkom Jankomiru mogu premijerno vidjeti prvi model Jukea u Hrvatskoj.Kao što smo već pisali, kada se predstavio, novi Juke odradio je svjetsku premijeru u pet gradova diljem Europe. Njegov prethodnik odlazi u mirovinu nakon 9 godina dugog staža… Svojim je predstavljanjem prije devet godina definirao segment coupé-crossovera, a otad je na europskom tržištu prodan u gotovo milijun primjeraka.

Istovremeno je predstavljen u Londonu, Parizu, Milanu, Barceloni i Kölnu, a cilja na europske vozače koji od crossovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

Novi Nissan Juke domaćoj publici već predstavljen, nepoznanica je samo cijena 1

Donosi nove tehnologije poput sustava ProPILOT i multimedijskog sustava NissanConnect s ugrađenom Wi-Fi vezom te mogućnosti povezivanja pametnog telefona i internetskog ažuriranja za jednostavniju i sigurniju vožnju.U ponudi motora najzanimljivijim se predstavlja – 1,0-litreni DIG-T trocilindarski motor s turbopunjačem i 117 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i uglađenu vožnju.

Novi Nissan Juke domaćoj publici već predstavljen, nepoznanica je samo cijena 2
Proizvodnja posve novog Jukea nastavit će se u proizvodnim pogonima smještenim u Sunderlandu (Engleska).

Prve isporuke kupci u Hrvatskoj mogu očekivati krajem siječnja. Cijene su još uvijek nepoznate, ali očekuje se početna cijena modela od oko 140.000 kuna, pa na više…