Porsche slavi otvorenje 8. po redu Porsche Experience Centra u Italiji

Porsche Experience Center Franciacorta

Ovo je već osmi Porsche Experience Center (PEC) u svijetu, u talijanskoj Franciacorti. Novo mjesto za doživljaj marke obuhvaća približno 60 hektara zemlje i uključuje krug rukovanja Autodromo di Franciacorta.

Svečano otvorenje održano je u subotu, 11. rujna. Novi PEC (Porsche Experience Center) u Franciacorti nalazi se u Castrezzatu (Brescia), slikovitom području sjeverne Italije. Lokacija nije privlačna samo zbog blizine jezera Iseo i zračnih luka u Milanu, Bergamu i Veroni, već i zbog toga što su vinogradi u okolici učinili ime Franciacorta svjetski poznatim.

Porsche Experience Center Franciacorta

“PEC Franciacorta kombinira mnoge stvari koje Porsche čine posebnim: trkaću atmosferu, jedinstven dizajn s kultnom arhitekturom i mjesto doživljaja marke za našu globalnu zajednicu obožavatelja”, kaže Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora Porsche AG. “U Franciacorti smo pronašli idealno mjesto za novi Porsche Experience Center. Ljudi u Italiji su strastveni prema našem brendu. Ovdje se sada mogu prepustiti toj strasti. ”

Novi Porsche Experience Center sastoji se od dva glavna područja: korisničkog centra i vozačke staze. Korisnički centar ima futuristički izgled i privlačnu zakrivljenu strukturu.

Porsche Experience Center Franciacorta

Prostire se na površini od oko 5600 četvornih metara i uključuje središnji prostor iz kojeg se može pristupiti različitim područjima: prostorije za vježbanje, izložbeni prostor za preuzimanje vozila, panoramski restoran i bar s pogledom na upravljački krug, trgovinu i prostor za djecu. Tu je i poslovni centar sa sobom za sastanke. Paddock sa svojih 29 garaža posvećen je sportskim događajima, poput Porsche Carrera Cup Italia.

Porsche Experience Center Franciacorta

Srce PEC Franciacorte je njegov krug, koji donosi tri različita područja obuke. Visokotehnički glavni krug od 2,5 kilometara ima niz zavoja i šikana savršenih za fino podešavanje vozačkih vještina. Upravljački krug s niskim trenjem od poliranog betona omogućuje vozačima Porschea vježbu u iznimno skliskim uvjetima. Na krugu s niskim trenjem, kontrolirano prekoračenje može se usavršiti idealnom kombinacijom gasa i upravljanja na mokrom, poliranom betonu. Učinkovitost kočionog sustava automobila i njihova stabilnost tijekom manevara u nuždi mogu se osjetiti u dinamičnom području. Terenski teren s rampama, zavojima i šljunčanom stazom omogućuje vozačima da iskuse terenske performanse SUV modela – Cayenne i Macan.

Foto: Porsche