Škoda Octavia Scout zaokružuje priču četvrte generacije češkog hit modela

Skoda Octavia Scout

Octavia Scout je tek 15 mm podignuta i terenski ušminkana verzija karavanskog modela Combi, s benzincima i dizelašima od 150 do 200 KS, prednjim i 4×4 pogonom…

Dolazak nove četvrte generacije češkog modela, donosi sa sobom već standardne popratne sadržaje. Tako je danas predstavljena i Scout inačica omiljenog modela među Hrvatima i širom Europe.

Po poznatoj formuli, uz ojačano podvozje koje je 15 mm uzdignuto, oplemenjena je terenskim finesama i obogaćenom opremom.

Scout izvedba uvijek asocira na izvedbu s pogonom na sve kotače, no četvrta generacija ovog modela omogućuje kupcima izbor odabira pogona samo na prednje kotače.

Opcija pogona na sve kotače dolazi s 2.0 TDI motorom (115 KS) i 1.5 TSI motorom (150 KS), oba s ručnim 6-stupanskim prijenosom. Također možete odabrati blago hibridnu 1.5 TSI e-TEC verziju s pogonom na prednje kotače, koji dolazi sa 7-brzinskim DSG mjenjačem.

Vrhunac ponude biti će 2.0 TSI od 190 KS, te dizelske 2.0 TDI inačice od 150 i 200 KS. Ove verzije dolaze samo s pogonom na sve kotače i DSG mjenjačem. Vrhunski pogon na sve kotače s hidrauličkom međuosovinskom spojkom može reagirati na najmanje razlike u okretajima kotača i automatski prenositi zakretni moment na kotače s najboljom vučom u milisekundi. Prema potrebi, može prenijeti do 90% zakretnog momenta na stražnju osovinu, a jedan kotač može prenijeti do 85% momenta.

Na našem se tržištu očekuje krajem rujna 2020.

Foto: Škoda