Porsche Panamera Turbo S potpisuje rekord Michelin staze u Atlanti, brža i od Taycana

Porsche Panamera Record Atlanta

Nova Panamera Turbo S demonstrira je sposobnosti i odmah upisala rekordni krug od 1: 31,51 minute, nedavno je i Taycan tamo slavio…

Nova Porsche Panamera Turbo S, u osvježenom izdanu, ponovno se iskazala na stazi. Na lokalnoj stazi Porsche Cars Sjeverne Amerike (PCNA) – Michelin Raceway Road Atlanta – postavila je novo najbolje vrijeme kruga od 1:31,51 minute.

Porsche Panamera Record Atlanta

PCNA je angažirao profesionalnog trkačkog vozača Leh Keena, kako bi prikazao značajno poboljšane sposobnosti nove Panamere na 4,0 kilometara dugoj stazi. Postignuće je zanimljivo usporediti s rekordnim krugom, koje je postigao Taycan Turbo S na istoj stazi prošle godine, a koji je upisan u knjige rekorda EV modela. Usporedbe radi, Taycanu je za krug trebalo – 1: 33,88 minute.

“Inženjeri su pronašli savršenu ravnotežu”, rekao je Keen. “Stvarno ovaj automobil doživite malim i sportskim. Stabilnost mi je dala tonu samopouzdanja, da koristim svaki djelić asfalta i rubnjaka. Pa ipak, automobil donosi potpuno drugačiji, profinjeniji i opušteniji karakter na autocesti – nevjerojatna kombinacija. ”

Mi možemo samo reći, što drugo očekivati od ove marke.

foto: Porsche