Porsche Taycan Turbo S postavio električni rekord na stazi u Atlanti

Porsche Taycan record EV

Bez obzira na karoseriju ili pogonski sklop, svi Porsche modeli odražavaju istu strast prema performansama, iznimka nije ni električni Taycan…

Jedan od najboljih načina da se pokaže demonstracija te moći su obaranje rekorda na trkaćim stazama. Konačni rezultat? Imam rekordera. Taycan Turbo S odradio je 4.087 metara dugu Michelin Raceway Road stazu u Atlanti za 1:33,88 minuta. Staza smještena na maloj udaljenosti od sjedišta Porsche Cars Sjeverna Amerika, odlikuje se dugim ravnicama i visinskim promjenama, koje zahtijevaju iznimnu stabilnost i snagu. 

Porsche Taycan record EV

“Ova staza je neoprostiva, što znači da morate u potpunosti vjerovati automobilu”, rekao je profesionalni vozač trkaćih automobila Leh Keen. No pravo iznenađenje došlo je u zavojima. Kombinacija upravljanja stražnjom osovinom, opcijski Porsche Dynamic Chassis Control Sport i dobro programirana kontrola stabilnosti Sport Plus omogućili su Keenu da gurne električni sportski automobil jače nego što je mislio da je moguće. A rezultat je na koncu bio novi, apsolutni rekord staze u električnom programu vozila.

foto: Porsche