Honda Civic Type R Limited Edition od sada vlasnik rekorda na legendarnoj Suzuki

Honda Civic Type R

Honda je predstavila najekstremniji Type R do sada, Civic Type R Limited Edition postavio je novi rekord na Suzuki od 2:23.993 minute…

Upravo je potonje vrijeme rekordno za automobil s pogonom na prednje kotače. Staza Suzuka broji 5,8 km te je poznata po dionicama gdje se lako postiže velika brzina te po izazovnim uglovima, uklopljena u oblik ‘broj osam’.

Svojim laganim komponentama, nadogradnjom ovjesa i upravljača te oduzetim stražnjim dijelom unutrašnjosti usmjerenom na vozača, Civic Type R Limited Edition pomaknuo je granice što je moguće od pogona na prednjim kotačima, na jednoj od najzahtjevnijih staza u moto sportu.

Honda Civic Type R
“Type R Limited Edition odražava Hondinu posvećenost rafiniranju suštine i užitka u vožnji tipa R kao sportskog automobila i nadmašivanju očekivanja naših kupaca. Inženjerski tim i ja prihvatili smo trkački duh koji je generacijama prenio, a to je snažna strast koja pokreće evoluciju Civic Type R ka tome da postanemo idealan sportski automobil.”, izjavio je Hideki Kakinuma, vođa projekta Civic Type R.

Podsjećamo, ispod haube diše moćni 2.0-litreni VTEC Turbo motor koji razvija 320 KS te 400 Nm, a do stotke stiže za 5,7 sekundi.

Foto: Honda