Porsche Cayenne dobio treću E-Hybrid varijantu

Porsche Cayenne dobio treću E-Hybrid varijantu 25
Foto: Porsche

Porsche dodatno proširuje svoju ponudu hibrida za novi Cayenne.

Kao treći plug-in model serije luksuznih SUV vozila koja je nedavno opsežno revidirana, novi Cayenne S E-Hybrid impresionira svojom fino uravnoteženom dinamikom vožnje, udobnošću i učinkovitošću.

Novi Cayenne S E-Hybrid treća je varijanta elektrificiranog motora unutar serije modela i pozicionira se između Cayenne E-Hybrid i Cayenne Turbo E-Hybrid. Fokusirajući se na finu ravnotežu između svakodnevne upotrebljivosti i performansi, S E-Hybrid dostupan u SUV i SUV Coupé varijantama karoserije prikladan je dodatak ponudi pogonskih sklopova. Hibridna tehnologija novog Cayennea, opsežno revidirana ranije ove godine, također pruža ovoj varijanti modela dodatno poboljšani električni domet i kratko vrijeme punjenja zahvaljujući svom inteligentnom upravljanju energijom.

U Cayenneu S E-Hybrid, revidirani trolitreni V6 turbo motor sa 260 kW/353 KS uparen je s električnim motorom od 130 kW (176 PS). Zajedno postižu snagu sustava od 382 kW (519 KS) i najveći okretni moment sustava od 750 Nm. Visok izlazni potencijal odražava se na performanse vožnje. Cayenne S E-Hybrid od 0 do 100 ubrzava za 4,7 sekundi i ima najveću brzinu od 263 km/h.

Novi modeli Cayenne S E-Hybrid mogu se odmah naručiti. Isporuke će započeti u studenom 2023.