Porsche bilježi odlične brojke u kaotičnoj 2020., najveća navala kupaca na 911

Porsche Turbo S

U prvih pola godine, Porsche je kupcima širom svijeta isporučio 116.964 automobila. Koronavirusna kriza i posljedično zatvaranje Porsche centara tijekom razdoblja od nekoliko tjedana rezultirali su padom isporuka od 12% u odnosu na prethodnu godinu…

Koji je Porsche model najtraženiji, što mislite? Cayenne! Luksuzni SUV je najpopularniji model s ukupno 39.245 isporuka, a u stopu ga prati Macan s 34.430 primjeraka. U ovoj priči najposebniji model nije osjetio probleme s koronom. Tako je Porsche 911 sa 16.919 isporuka, zabilježio porast od 2% u odnosu na 2019, Legendarni sportski automobil 911 i dalje uživa veliku popularnost, rekli bismo očekivano. S druge strane, električni Taycan iznimno je dobro prihvaćen od strane kupaca. Porsche je isporučio 4.480 primjeraka u prvoj polovici godine, a njegov pravi ‘boom’ tek se očekuje.

Što se tiče popularnosti, Europa je druga najjača regija kada je Porsche u pitanju. Relativno pozitivan trend je očit na tržištima Azije-Pacifika, Afrike i Bliskog Istoka. Na tom području je Porsche isporučio ukupno 55.550 automobila kupcima u prvoj polovici 2020. godine. Uz 39.603 isporuka, Kina je i dalje najveće jedinstveno tržište proizvođača sportskih automobila, gledano u brojkama. Pored toga, Koreja i Japan bili su snažna tržišta u regiji s prodajom od 4.242, odnosno 3.675 vozila, a još više veseli dvoznamenkaste stope rasta u odnosu na prethodnu godinu. Čak 32.312 automobila razveselilo je europske kupce. Dok je u SAD-u Porsche između siječnja i lipnja isporučio 24.186 automobila.

Porsche Turbo S

„Vidimo pozitivne tendencije, iako smo i dalje osjećamo učinke koronavirus krize u drugom tromjesečju, posebno u SAD-u i Europi. Ključni mjesec ovdje bio je travanj, kada su gotovo svi Porsche centri na tim tržištima bili zatvoreni “, kaže Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za prodaju i marketing kompanije Porsche AG.