Volkswagen Golf 8 pokazao svoje umijeće na testu izbjegavanja losa

Volkswagen Golf 8 pokazao svoje umijeće na testu izbjegavanja losa

Nova generacija i model po kojem je nazvana klasa, našao se pred zanimljivim izazovom u provjeri dinamičke stabilnosti…

Test izbjegavanja losa zna biti velik problem za neke automobile. Volkswagen Golf 8 zato je imao težak zadatak, jer dobro se zna kako Volkswagen Golf nema pravo na grešku kod oštrog oka javnosti. Prvi prolazak vozača, bez prethodnih pokušaja i poznavanja automobila, pri brzini kretanja vozila od 77 km/h nije prošao najbolje.

Pri 70 km/h dojam je već drugačiji, puno bolji. No, dio ekipe koji je provodio test malo krivnje prebacilo je i na gume (Bridgestone Turanza T005), s kojima su i ranije imali lošija iskustva. S druge strane, konkurencija je imala dobre epizode na ovom ispitivanju.

Posebno Honda Civic, koja je jednak test ‘položila’ uz brzinu kretanja od čak 81 km/h, odnosno za 12 km/h višu nego Volkswagen Golf 8. Honda je bila vrlo uvjerljiva i pri 84 km/h sve do povratka u prvobitnu traku, gdje je oborila prvi čunj.

Za razliku od Testa izbjegavanja losa, Volkswagen Golf 8 bio je daleko bolji na veleslalomu, s vrlo predvidljivim kretanjem i mogućnošću blagog zabacivanja stražnjeg dijela, što je pomoglo prilikom upravljanja za što preciznije skretanje.

Ipak, najveće iznenađenje je otkriće da je Volkswagen Golf 7 ostvario  bolji rezultat na ovom testu, koji je prošao pristojnom brzinom od 76 km/h. Možda će se i Volkswagen očitovati o ovom slučaju i dodatno poraditi na novim primjercima modela Volkswagen Golf 8

Erfolg LED žarulje
Volkswagen Golf 8 pokazao svoje umijeće na testu izbjegavanja losa

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.