Peugeot 3008 osvježen za jesen 2020., novost je kvalitetniji i bogatiji interijer, ali i hibridni pogon sa 300 KS!

Peugeot

Peugeot je na digitalnoj premijeri pokazao osvježeni model 3008 koji sad nudi novi hibridni pogon, ali i brojnu, novu sigurnosnu opremu…

Peugeot je na svojim digitalnim platformama danas predstavio osvježeni model 3008, uspješnicu koja je trenutno u svojoj drugoj generaciji. Budući da je riječ o blagom osvježenju, Peugeot 3008 je zadržao formu aktualnog modela, a najveće promjene vidljive su na prednjem i stražnjem kraju vozila.

Peugeot

Nove, LED ‘kljove’ krase i ovaj model (po uzoru na modele 208, 2008 i 508), a kupce će veseliti i činjenica kako su stražnja svjetla od sad također u potpunoj LED tehnologiji. Tu je i dodatak svojevrsnog vizualnog Black paketa opreme (isključivo uz GT Line ili GT razinu opreme) koji postojeće kromirane elemente na prednjem i stražnjem dijelu, ali i na krovnim nosačima mijenja u piano black boju, što će dodatno podignuti estetski dojam ovog atraktivnog SUV modela. Stražnji je kraj dobio tek sitno dorađena LED svjetla sa 3D osvjetljenjem (posebno efektno noću).

PEUGEOT  STYP

Novosti ima i u unutrašnjosti, tako da ekrane koje smo imali prilike vidjeti u novom modelu 2008 sada imamo i ovdje. Plemenitiji materijali, ambijentalno osvjetljenje, sve je tu. Središnji je ekran osjetljiv na dodir, a broji 10 inča. No, tu je i nova inačica i-cockpit digitalnog zaslona ispred vozača koji pruža pregledniji prikaz svih relevantnih informacija. Naravno, tu je i Apple CarPlay i Android Auto sučelje, ali i napredno Focal ozvučenje. Također, brojni sigurnosni sustavi, poput Night Vision sustava, također će biti uključeni u 3008.

Peugeot

Što se promjena ispod poklopca motora tiče, uz dobro poznate Puretech benzinske i BlueHDi dizelske motore, najveća je novost implementacija dvije nove, hibridne izvedbe; paprena HYBRID4 300 e-EAT8 te razumnija HYBRID 225 e-EAT8. Najsnažnija inačica s 300 KS također je opcija u bratskom modelu Opel Grandland X.

Peugeot

Detalji oko cijene i paketa opreme bit će poznati po dolasku na domaće tržište koje je zakazano krajem ove godine.