Audi A3 limousine novom generacijom do još više elegancije i napretka

Audi A Limousine  driveteam

Limuzinska inačica A3 modela bit će dostupna od sredine ljeta 2020. i već možemo reći ovo je ‘umanjeni A6’…

Model koji je u svojoj prvoj generaciji donio veliki uspjeh Nijemcima, dobiva nastavak. Nova A3 limuzina ima još agresivniji i elegantniji izgled, to potvrđujue i veliki napredak u aerodinamičnom pogledu. Koeficijent otpora zraka zaustavio se tek na 0,25.

Audi A Limousine  driveteam

U usporedbi s prethodnim modelom, novi A3 limousine dulji je četiri centimetra i sad mjeri 4.50 m u duljinu. U širinu je narastao za 2 cm (1,82 m), te je tek 1 cm viši od prethodnika (1.43 m). Usprkos blagom rastu, međuosovinski razmak ostao je isti.

A kapacitet prtljažnika ostao je isti, sa solidnih 425 litara.

Audi A Limousine  driveteam

Novi A3 u limuzinskoj inačici prati duh nove generacije modela iz Ingolstadta. Dakle, prepoznatljiva LED svjelta krasiti će i ovaj model.

Interijer A3 u potpunosti je usredotočen na vozača. Ponovno dominira MMI infotainment dijagonale 10.1 inča. Intuitivnost je na visokoj razini, a posebno je dopadljiv virtualni kokpit u osnovnoj formi od 10,25 inča, odnosno u doplati od 12,3 inča. Možda i najsofisticiraniji u auto industriji.

Audi A Limousine  driveteam

Novi A3 Sedan biti će u početku dostupan s jednim TFSI motorom i jednim TDI motorom. Od benzinaca tu je 35 TFSI, 1,5-litarski motor koji isporučuje 150 KS i dostupan je u dvije verzije – s novorazvijenim šest stupanjskim ručnim mjenjačem i sa sedam stupanjskim S tronic mjenjačem. Kao takav, automatik donosi blagi hibridni sklop, koji koristi 48V sustav.

Audi A Limousine  driveteam
Manji brat od A4 i A6, zašto mijenjati liniju koja osvaja kupce? (foto: Audi)

S druge strane, tu je i omiljeni 2.0 TDI od 150 KS. Također će biti dostupan u kombinaciji sa sedam stupanjskim S tronic mjenjačem. Možemo tek zamišljati kako će dojmljivo izgledati S3 i RS3 limousine inačice.

Cijene za sada ostaju nepoznate, ali očekuje se minimalna razlika u odnosu na standardni, kompaktni A3.