Povratak kralja, Mercedes-Benz S-klasa (W223) upravo predstavljena!

S klasa

Upravo je održana digitalna svjetska premijera perjanice marke iz Stuttgarta…

Mercedes-Benz nas je protekli tjedana obasipao informacijama i najavama o novoj S-klasi u dolasku i taj dan konačno je stigao. S-klasa je otkrivena!

S klasa

Izgled eksterijera i interijera svi smo već vidjeli, najviše kroz špijunske fotografije, koje Mercedes-Benz kao da nije ni skrivao.

S klasa interijer
Mercedes-Benz S-Klasse, 2020, Outdoor, Interieur: Leder Nappa Sienabraun // Mercedes-Benz S-Class, 2020, outdoor, interior: leather siena brown

Unutrašnjost je zato prošla velike promjene u digitalnom duhu. Nova generacija MBUX mnogima se neće svidjeti na prvu, ali Nijemci sigurno znaju što rade. No, očita je privrženost kineskom tržištu…

S klasa

Vožnja i kontrola Lang verzije duge 5,32 metara bit će izrazito lagano zahvaljujući poznatoj tehnologiji stražnjih kotača, pa se tako stražnji kotači pri brzinama do 60 km/h zakreću u suprotno od prednjih.

Nijemci su radili na sigurnosti, pa je i S-klasa dobila E-ACTIVE BODY CONTROL, aktivni ovjes.

S klasa

Pogonski dio nudi zanimljivu paletu motora. Za početak, tu je benzinski S 450 4Matic sa 435 KS i zasigurno izvedbe koje će najviše biti tražene – S 350d 4Matic sa 286 KS te S 400d Matic od 330 KS.

Najavljena i plug-in hibridna izvedba sa dosegom od čak 100 km na struju.

Dolazak nove S-klase u salone očekuje se na zimu…

S klasa

foto: Daimler