Otrkiven naziv za C_Two, Rimac Nevera je najbrži automobil na svijetu

RIMAC NEVERA FRONT HIGH

Danas je domaći proizvođač hiper automobila i vrhunske električne tehnologije, Rimac Automobili, predstavio serijsku verziju C_Two, koja sada postaje Nevera, potpuno električni hiper automobil snage 1914 konjskih snaga, vrijedan 2 milijuna eura, dizajniran i zamišljen da pruži neviđenu razinu performansi…

Nevera je proizvodna iteracija konceptnog automobila Rimac C_Two, koja je otkrivena na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018. Od tada su Rimac inženjeri usavršavali svoj novi flagship na svakoj razini tijekom opsežnog razvojnog programa, u potrazi za vrhunskim električnim iskustvom vožnje hiper automobila. S većinom ključnih komponenti razvijenim u vlastitom Rimac sjedištu u Hrvatskoj, svi su sustavi poboljšani i od početnih prototipa kako bi se postigli ambiciozni ciljevi učinka postavljeni na početku projekta 2018. godine.

RIMAC NEVERA REAR close

“To je to. Ovo je automobil koji sam imao u glavi kad sam prije deset godina krenuo na ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim rekordnim hiper automobilom. Ovaj je automobil rođen da nadmaši i podigne ljestvicu, redefinirajući normu za sportske automobile”.

Kad smo prvi put otkrili C_Two, postavili smo svoje ciljeve izuzetno visoko. Nije bilo ničega drugog što bi se moglo približiti vrhunskom električnom pogonu automobila i ekstremnim performansama. Ali za nas je to bilo samo početak ”, objašnjava Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

“Sve nas u Rimcu vodi znatiželja i želja da idemo do krajnjih granica. Kombinacijom svakodnevne upotrebe i performansi od 1914 KS, Nevera dokazuje što je sve moguće kada se ne ograničava tehnologija, razvoj ili ambicije. Sada smo predstavili automobil koji tržište hiper automobila podiže na višu razinu, iskoristili smo puni potencijal električnog pogona danas, dokazujući ono što smo uvijek govorili – da je električni hiper automobil, u obliku Nevere, uzbudljiv u svakom pogledu, od izgleda do vožnje na stazi. ”

RIMAC NEVERA WHEEL

“Napravit ćemo samo 150 primjeraka Nevere, te će svaki pojedini primjerak izrađen u Hrvatskoj biti veliki plod strasti i divljenja prema automobilima.”

Podvlačeći vlastitu predanost projektu, Mate Rimac osobno će testirati i odjaviti svaku od Nevera, prije nego što se isporuče kupcima s trenutne proizvodne lokacije tvrtke.

Foto: Rimac