BMW M3 Touring završio u preši, nakon što je ustanovljeno kako je “složen” od ukradenih dijelova

Britanski policajci poslali su na uništenje nagrađivani izložbeni automobil nakon što su ustanovili da je riječ o modelu sastavljenom od ukradenih dijelova, tako je navedeno u policijskom priopćenju…

Prometna policija je 15. studenog 2020., zaustavila prilično upečatljiv zeleni BMW M3 u karavanskoj izvedbi, na Dartmouth Middlewayu autoputu. Jedan od policajski službenika odmah je znao kako nešto nije u redu. Naime, BMW do sada nikada nije proizveo M3 u ovakvoj formi!

Automobil je odmah zaplijenjen i poslan na detaljni pregled, a njihove sumnje su se pokazale točnima. Osim što su “prokopali” materijale na YouTubeu, uvidjeli su kako su dijelovi skinuti s jednog BMW M3 koji je ukraden 30. rujna 2019. iz salona automobila u All Saintsu, u Wolverhamptonu, a bilo je dijelova i s M3 ukradenog  20. ožujka 2018. u Sutton Coldfieldu.

Za izradu karoserije i panoramskog krova korišteni su dijelovi s F31 izvedbe. Ovim drakonskim, ekstremnim potezom, policija je htjela, kako sami kažu upozoriti na sve veću učestalost ugradnje dijelova upitnog podrijetla.

Ovaj vlasnik to je platio na najskuplji mogući način…

Foto: Screenshot (West Midland Police)