Opel Corsa-e osvojila Zlatni volan uz maksimalan broj bodova

Opel Corsa e Michelin Goldenes Lenkrad

Nova Opel Corsa-e apsolutni je hit, pa ne čudi nagrada Zlatni volan 2020. u kategoriji gradskih mališana…

Nova Opel Corsa nastavlja svoj pobjednički put i sada je ponijela jednu od najvažnijih nagrada u njemačkoj automobilskoj industriji – “Zlatni volan 2020″. Potpuno električna Corsa-e 4. studenog dobila je ovu zasluženu nagradu. Corsa-e je očito pobijedila teške rivale u klasi te im na taj način spriječila odnošenje prve nagradu u kategoriji malih automobila. Stručnjaci i čitatelji Auto Bild-a i Bild am Sonntag ali i kupci rekli su svoje.

„Opel je elektrificiran.“, rekao je izvršni direktor Opela Michael Lohscheller, „a naša je nova Opel Corsa-e najbolji dokaz. To pokazuje da električni automobil danas može biti ne samo dinamičan i praktičan, već i povoljan za sve. Ponosni smo na način na koji Corsa-e uvjerava sve: naše kupce, čitatelje Auto Bilda i Bild am Sonntaga, kao i stručni žiri i poznate osobe.”

Opel Corsa e
Opel Corsa-e

Kao i obično, pobjednici su morali ukloniti dvije prepreke na putu do pobjede. Prvo su čitatelji Auto Bild-a i Bild am Sonntaga izabrali svoja tri favorita u svakoj kategoriji za finale. Žiri novinara, trkaćih vozača i automobilskih stručnjaka potom je testirao svakog finalista na trkalištu DEKRA-Lausitzring, koristeći kriterije temeljene na testnoj metodi Auto Bild. S ukupno 3.218 bodova, nova Opel Corsa-e na kraju je prevladala jaku konkurenciju “malih automobila” iz Hyundaija i20 u drugom i VW e-Upa u trećem, s prednošću od 141, odnosno 431 bod.

Sa 136 KS i 260 Nm okretnog momenta od prvog pritiska gasa, Corsa-e nudi vrhunsku električnu pokretljivost. S dometom do 337 km prema ciklusu WLTP1, okretni petosjed pogodan je za svakodnevnu upotrebu. Korištenjem istosmjerne struje od 100 kW, baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80 posto stanja napunjenosti za 30 minuta. Corsa-e je spreman za sve mogućnosti punjenja – putem zidne kutije, brzog punjenja ili kabela za kućanske utičnice.