Ferrari SF90 Spider, postojanost frizure upitna je uz prisutnost 1000 KS

SF Spider

SF90 Stradale od sad je dostupan i bez krova, kao SF90 Spider, a predstavljen je danas na online prezentaciji…

Kao prvi proizvodni plug-in hibridni Spider model, SF90 Spider postavlja nova mjerila performansi i inovacija u kompletnom segmentu supersportski modela. Novi kabriolet ima iste ekstremne specifikacije superautomobila i rekordne performanse kao i SF90 Stradale, ali također dodaje dodatni užitak u vožnji i svestranost kombinaciji, zahvaljujući najnovijoj verziji Ferrarijeve arhitekture s uvlačivim tvrdim krovom. To čini SF90 Spider idealnim automobilom za vlasnike koji zahtijevaju vrhunac Ferrarijeve tehnologije, ali i dalje žele uzbuđenje vožnje s otvorenim krovom.

SF Spider
foto: Ferrari

Povučeni tvrdi krov (RHT) ponovno je usvojen jer jamči optimalnu izolaciju od buke i zaštitu od elemenata kada se podigne, ne deformira se pri velikim brzinama i pruža izuzetan prostor i udobnost putnika. Bez krova nad glavom ostajete za svega 14 sekundi i može se aktivirati kada je automobil u pokretu. Ključ uspjeha Ferrarija RHT strukture, koja je premijerno prikazana na modelu 458 Spider 2011. godine i koji se neprestano razvijao tijekom sljedećih godina, jest da zauzima samo 100 litara prostora, a ne 150-200 litara koliko u prosjeku uzima kod drugih proizvođača. Korištenje aluminija u njegovoj konstrukciji također znači da je oko 40 kg lakši od konvencionalnog uvlačivog tvrdog krova. Podesivi električni stražnji prozor jamči izvrsnu udobnost putnika čak i pri velikim brzinama kada je krov (RHTI) spušten.

SF Spider

Kao što je slučaj sa SF90 Stradale, SF90 Spider također je dostupan s dodatnom opcijom specifikacije za vlasnike koji žele svoj automobil na stazi dovesti do krajnjih granica. Paket Assetto Fiorano uključuje popis ekskluzivnih nadogradnji koje ga izdvajaju od standardnog automobila. Time se masa vozila smanjuje za 21 kilogram. a vlasnik ima opciju izbora guma Michelin Pilot Sport Cup 2. Na kraju, Assetto Fiorano nudi opcijsku dvobojnu livreju koja dodatno naglašava trkački nastup automobila.

SF Spider

Kao što već znate, SF90 Spider ima hibridnu arhitekturu u kojoj je motor s unutarnjim izgaranjem integriran s dva elektromotora na prednjoj strani, koji sadrže sustav RAC-e i jedan sa stražnje strane. Sinergija između motora s unutarnjim izgaranjem i elektromotora omogućuje automobilu da oslobodi najviše 1.000 KS i SF90 Spider ne samo da je na samom vrhu Ferrarijeve ponude, već i među konkurencijom.

SF Spider

Uz masivnih 780 KS (i specifičnu izlaznu snagu od 195 KS po litri obujma), V8 također oslobađa 60 KS više nego bilo koji drugi V8 turbo koji je ikad izgradio Ferrari. Da bi postigli ovaj izvanredan rezultat, Ferrarijevi su inženjeri u potpunosti redizajnirali usisni i ispušni sustav. Da bi se poboljšala unutarnja dinamika tekućine, kanali su sada vodoravno poredani u visini glave motora, sklop turbopunjača je spušten, a ispušni vod viši. Ova racionalizacija također je rezultirala nižim težištem i smanjenjem ukupne težine zahvaljujući upotrebi “Inconela” umjesto čelika za ispušni razvodnik.

SF Spider

SF90 Spider ima potpuno redizajnirani 8-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom. Sve ovo na koncu rezultira suludim performansama… Do 100 km/h je za 2.5 sekunde, do 200 km/h za 7,0 sekunde. A najveća brzina iznosi 340 km/h…

Dolazak? Početkom nove godine, a najrealnije na proljeće…