Novi Mitsubishi ASX je stigao, ovo dobijete kad padnete u ruke Renault-Nissan alijanse

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors za europsko tržište pripremili su novu generaciju modela ASX, nije tajna kako je ovo složeno po recepturi iz Francuske…

ASX (RVR ili Outlander Sport na nekim tržištima), kompaktni SUV, jedan je od temeljnih modela Mitsubishi Motorsa koji je predstavljen Europi 2010. Temeljen na platformi Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B, novi ASX je kompaktni SUV koji slijedi sve smjernice Renaulta i razvijen posebno za europsko tržište. Model će se proizvoditi u Renault tvornici Valladolid u Španjolskoj i bit će u salonima Mitsubishi Motorsa na odabranim europskim tržištima od ožujka 2023.

Novi Mitsubishi ASX je stigao, ovo dobijete kad padnete u ruke Renault-Nissan alijanse 25

Novi ASX ima tekuću siluetu od prednjeg prema stražnjem dijelu, a linija koja se uzdiže prema stražnjem dijelu u kombinaciji s plutajućim krovom daje vozilu dinamičan stil. Element Mitsubishi Motorsovog koncepta dizajna Dynamic Shield dodan je na prednju stranu, s robusnom rešetkom hladnjaka koja prikazuje logo s tri dijamanta. Nadalje, elegantne strane karoserije i široka ramena naglašavaju moć vozila koje čvrsto prianja uz podlogu.

Nova generacija ASX-a ima široku paletu opcija pogona kako bi zadovoljila današnje različite potrebe u Europi. Na vrhu će biti plug-in hibrid (PHEV) model s 1,6-litrenim benzinskim motorom, dva elektromotora (alternator-starter i glavni motor), automatskim mjenjačem s više načina rada i 10,5 kWh baterija. Potpuno hibridni (HEV) model sastoji se od 1,6-litrenog benzinskog motora s dva elektromotora, automatskim mjenjačem s više načina rada i baterijom od 1,3 kWh. Blagi hibridni model kombinira 1,3-litreni turbo motor s izravnim ubrizgavanjem sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT), a početni model dostupan je s 1,0-litrenim benzinskim motorom s turbopunjačem i 6-brzinski ručni mjenjač. Dakle, sve već viđeno u već prisutnom Capturu. Dakle, ovako će to izgledati kad stigne…

U unutrašnjosti, prostran prtljažni prostor i klizna stražnja klupa povećavaju udobnost za korisnike. Smartphone-link Display Audio (SDA) nalazi se u središtu ploče s instrumentima, a sustav Multi-Sense kojim se upravlja preko SDA omogućuje vozaču odabir načina vožnje koji najbolje odgovara njihovim željama.

Novi Mitsubishi ASX je stigao, ovo dobijete kad padnete u ruke Renault-Nissan alijanse 26

Osim toga, napredni sustavi pomoći u vožnji kao što je MI-PILOT tehnologija asistirat će u vožnji i zadržavati vas u traci autoceste, koja integrira prilagodljivi tempomat (ACC) i pomoć pri centriranju u prometnoj traci (LCA), dostupni su za podršku sigurne vožnje.

Foto: Mitsubishi