BMW M135i xDrive krajem godine dobiva još bolju mehaničku genetiku

bmw midrive sao paulo yellow

Nijemci su dodatno poboljšali karakteristike sportskog kompakta u pratnji četverocilindričnog motora…

Bavarci su kroz sitne dorade, BMW M135i xDrive učinili još dinamičnijim. Kako sami kažu, poboljšana je dodatno kvaliteta izvedbe, a nešto se radilo i na samom zvuku automobila…

Četverocilindraš razvija 225 kW/306 KS iz BMW TwinPower Turbo sklopa, u kojem je snaga iskorištena još učinkovitije. Detaljne izmjene postavljanja prilagođene tehnologije šasije rezultiraju još boljom montažom, osiguravajući precizno kontrolirane vozne karakteristike čak i pri jakom pritisku na stazu. Optimizirano prianjanje omogućuje vozačima da sa povjerenjem istraže granice krajnje granice automobila, osobito pri zavojima i iznimno velikim brzinama.

Oštrija dinamika u zavojima zahvaljujući optimiziranim vrijednostima nagiba, novim nosačima i preciznom podešavanju opružnih i prigušnih sustava.

bmw midrive sao paulo yellow

Vrijednosti nagiba za prednje kotače M135i xDrive povećani su kako bi se optimizirala apsorpcija bočnih sila pri vožnji kroz zavoje. Novi hidraulični nosač dodatno je korišten za pričvršćivanje prednjih ovjesa, dok su nosači za zadnje i upravljačke poluge na stražnjoj osovini također dorađeni, osvježeni. Istodobno, opruga i prigušni sustavi su prošli rekalibraciju. Rezultat je značajno poboljšanje ponašanja kotrljanja u zavojima, što ima daljnji blagotvoran učinak na osjećaj upravljanja kada su sportske sposobnosti automobila na kušnji.

Posebno podešeno M Sport upravljanje i iznimno snažne M Sport kočnice također se mogu naći na popisu standardne opreme za BMW M135i xDrive. Kompaktni sportski automobil napušta tvornicu na 18-inčnim M naplacima od lake legure kao standard, a kupcima su dostupni na izbor i 19-colni kotači.

bmw midrive sao paulo yellow

Uveden je novi izbor posebno upečatljivih završnih obrada koje prate poboljšanja performansi i naglašavaju individualni karakter M135i xDrive. Završne obrade boja BMW Individual i posebni zahtjevi kupaca također se sada mogu uključiti u proizvodni proces u tvornici BMW Group Leipzig, gdje se proizvodi kompaktni model. Posebne boje zahtijevaju dodatni servis i tehničku podršku, uz povećan broj ručnih procesa. Kako bi se to zadovoljilo, postojeća lakirnica je izmijenjena, a broj zaposlenih koji su tamo radili dodatno je povećan.

bmw midrive sao paulo yellow

Završne boje BMW Individual donose još veći vizualni utjecaj na moderan jezik dizajna visokih performansi i stilske značajke po mjeri. Novi dodaci u paleti vanjskih boja za BMW M135i xDrive uključuju M nijansu boje Sao Paulo Yellow (žutut), nemetalnu (temeljnu sivu boju), kao i Frozen Orange metalik (narančastu) i Frozen Pure Grey (sivu) završnu obradu.

Novi vatreni bavarski kompakt stiže u salone već krajem godine.

Foto: BMW