BMW M5 za posljednju vožnju, pogrebni model od 507 KS!

BMW m pogrebno vozilo grcka
Foto: Stelios Trantalidis

Ovo je definitivno najbrže pogrebno vozilo na svijetu. U Grčkoj je dio ponude posljednja vožnja uz zvuk atmosferskog V10 motora…

Pažnju obično privuku neobične, atraktivne, ali i stvari koje kod nas bude uspomene. Ovaj automobil definitivno ide u sferu neobičnog, a akter nam stiže iz Grčke. Ne bi ovdje ništa čudno bilo, ali kad prenamjenite BMW M5 u vozilo za posljednji ispraćaj, puno se toga može reći.

BMW M5 za posljednju vožnju, pogrebni model od 507 KS! 25
Foto: Stelios Trantalidis

Svijet je do sad imao prilike vidjeti jako luksuzne inačice pogrebnih vozila (Maserati Quattroportea, Rolls-Royce Phantom), ali ovako brzu i snažnu sigurno nije.

Autor fotografija Stelios Trantalidis ‘uhvatio’ je ovaj egzotični primjerak u blizini luke Pirej. Iako mnogi sumnjaju kako je ovdje stvarno riječ o BMW M5 (E60), svi detalji (166 M naplatci od 19 cola, bočne ‘škrge’, ispušni nastavci) upućuju upravo na to. Podsjetimo, kultna E60 generacija raspolagala je s 507 KS iz atmosferskog 5.0 litrenog V10 sklopa. Zbog dodatne težine i promijenjene aerodinamike mrtvačka kola vjerojatno nisu tako brza kao originalna, ali su ipak značajno brža od svih drugih mrtvačkih kola.

BMW M5 za posljednju vožnju, pogrebni model od 507 KS! 26
Foto: Stelios Trantalidis

U međuvremenu smo došli i do informacije kako se automobil ‘slagao’ u Grčkoj, a autor ove prerade stvarno ima dugu listu prenamijenjenih vozila (CLS, C i E klasa) u pogrebne svrhe.

Foto: Stelios Trantalidis