Novi Citroën ë-C4 X i C4 X na premijeri odmah oduševio odvažnim stavom

new ec

Citroën ima nove adute, a to su novi potpuno električni ë-C4 X i novi C4 X, s jedinstvenim, elegantnim pristupom dizajnu…

Na tragu modernog potpuno novog Citroëna C5 X, dizajn novih ë-C4 X i C4 X usuđuje se osporiti tradicionalne definicije karoserije kompaktnih automobila kako bi kupcima ponudio nešato jedinstveno: cross-dizajn koji kombinira elegantan silueta fastbacka s modernim stavom SUV-a i bezvremenskom profinjenošću i prostranošću vozila s 4 vrata.

Novi potpuno električni modeli ë-C4 X i C4 X također imaju koristi od Citroënove nove generacije infotainment sučelja, MyCitroën Drive Plus, nudeći kupcima sveobuhvatan paket za povezivanje i povezane usluge.

Novi Citroën ë-C4 X i C4 X na premijeri odmah oduševio odvažnim stavom 25

Citroën obogaćuje električnu ponudu s modelom ë-C4 X.

Sa svojim pogonskim sklopom od 100 kW i WLTP rasponom do 360 km, novi ë-C4 X bit će jedini potpuno električni automobil koji će ponuditi ovu kombinaciju dizajna, udobnosti i prostranosti limuzina na glavnom tržištu srednje veličine. To ga, u kombinaciji s velikom zapreminom prtljažnika od 510 litara, čini idealnim suputnikom za svakodnevnu upotrebu i dalja putovanja.

Kupci koji možda preferiraju čist i učinkovit motor s unutarnjim izgaranjem na međunarodnim tržištima, kao i u odabranim europskim zemljama, imat će na raspolaganju niz Citroënovih dokazanih PureTech benzinskih motora s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem i dizelskih motora BlueHDi u novom C4 X.

Novi modeli ë-C4 X i C4 X proizvodit će se isključivo u Europi za sva tržišta u proizvodnom pogonu Stellantis Villaverde u Madridu, a prodaja će postupno početi od jeseni 2022.

Novi Citroën ë-C4 X i C4 X na premijeri odmah oduševio odvažnim stavom 26

S duljinom od 4600 mm, novi ë-C4 X i C4 X uredno se uklapaju u Citroënovu liniju između C4 hatchbacka na 4360 mm duljine i C5 X na 4800 mm. Njegov međuosovinski razmak od 2670 mm jednak je C4 hatchu jer su oba bazirana na platformi CMP tvrtke.

S koeficijentom otpora od samo Cd 0,29, aerodinamička učinkovitost je optimizirana zahvaljujući brzoj, oštroj liniji krova, koja izravno doprinosi dometu i učinkovitosti goriva.

Novi modeli Citroën ë-C4 X i C4 X podižu povezivost i infotainment na sljedeću razinu zahvaljujući dostupnosti Citroën potpuno novog My Citroën Drive Plus infotainment sučelja, nedavno predstavljenog na vodećem Citroën C5 X.

Novi Citroën ë-C4 X i C4 X na premijeri odmah oduševio odvažnim stavom 27

Ovo vrlo intuitivno novo sučelje koristi 10″ HD zaslon i korisnici ga mogu u potpunosti personalizirati koristeći sustav ‘widgeta’. Sada poznati s pametnih telefona i tableta s dodirnim zaslonom, Widgeti pružaju brz način pregleda aplikacija i sadržaja na dodirnom zaslonu vozila bez potrebe za otvaranjem aplikacije.

Novo sučelje također sadrži prirodno prepoznavanje glasa, digitalnog asistenta kojeg putnici u vozilu mogu ‘probuditi’ naredbom “Hello Citroën”, a koji razumije što govore, odgovara na njihova pitanja i izvršava glasovne naredbe.

Novi Citroën C4 X prodavat će se na odabranim europskim, bliskoistočnim i afričkim i međunarodnim tržištima također s izborom dokazanih, učinkovitih, čistih i visokoučinkovitih Citroën motora s unutarnjim izgaranjem koji će zadovoljiti svačije potrebe.

Ovisno o tržištu, dostupna su do tri Citroën PureTech 3-cilindrična benzinska motora s izravnim ubrizgavanjem i mjenjačem kombinacije:

PureTech 100 Start & Stop Euro 6.4, 6-brzinski ručni
PureTech 130 Start & Stop Euro 6.4, EAT8 Automatski
PureTech 130 Euro 6.1, EAT8 Automatic samo za Bliski istok i Afriku i međunarodna tržišta.

Foto: Citroën